Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě natíráme pastou a vršíme na sebe asi 4 vrstvy (ukončíme šunkou).
2
Dobře vychladíme a druhý den zdobíme kopečkem ochuceného másla, mandlí a petrželkou.
Konečne som v sobotu urobila. Sú výborné, skoro som nemala z čoho ochutnať, lebo z jednej dávky mi vyšlo asi 12 ks a návšteva to zjedla ako predjedlo bez chleba. Vraj si nebudú kaziť chuť. Len sard.pasty som dala viac. Druhú časť som urobila s cesnakom a bolo to tiež super.
Zuzana Bugárová
|3. 4. 2006 19:50
Super. Dnes som tieto rezy urobila, i ked bez sardelovej pasty, nakolko ju moc nemusime, a pridala som maslo a aj natierkove a cesnak a su vynikajuce, ako rychla vecera alebo obcerstvenie pre navstevu odporucam.
beba
|21. 2. 2006 20:29
V SOBOTU CHCEM ROBIŤ TIETO REZY A NIKDE NEMAJÚ SARD.PASTU? ČíM JU MÁM NAHRADIŤ?
beba
|6. 2. 2006 14:05
Ďakujeéééééém a dám vedieť, ako som dopadla. Ste tu všetky veľmi zlaté, že obratom poskytnete radu.
Mila Vesela
|6. 2. 2006 11:55
Beba, ještě jsem zapomněla. Ženevské řezy je předkrm, a když se tam dá hodně náplně, tak jsou dost syté. Krájí se na malé kousky. V restauraci to mají v předkrmech tak 2,5 x 4cm. Pokud je doma podávám jako chuťovku , tak je dělám ještě menší, max. 3x2. Letos jsem je dělala na Silvestra, trochu mi ujela ruka, byly moc velké a nebylo to ono.
Mila Veselá
|6. 2. 2006 11:43
Beba,je to jednoduché. Hotové slepené kousky nechte hodně vychladit (ne zmrznout) a na krájení použijte hodně ostrý nůž a rovnou podložku. Jde to krásně. Problém by mohl nastat, když šunka bude méně kvalitní a budou v ní takové ty "flaksičky" (nevím, jak to jinak nazvat), které nejdou ani požádně ukousnout, třeba šunka pizza, některé druhy šunkového salámu, apod. Pak se může stát, že se při řezu vytrhnou a nevypadá to hezky. Ale u libové šunky se nemusíte bát.
beba
|6. 2. 2006 11:20
Pani Veselá, ešte jednu otázočku - ako dosiahnem, aby som to pokrájala tak krásne, ako je to na obrázku ? Chcem to v nedeľu urobiť pre návštevu a bojím s a, aby som to nepokazila. Poraďte mi prosím Vás nejakú fintu.
Mila Veselá
|5. 2. 2006 18:07
Ženevské řezy dělám často a k plnění se dá použít jakákoliv náplň . Pak už to ale nejsou pravé ženevské řezy. Plní se v celku a teprve po ztuhnutí se krájí. Na řezu musí být ostré, aby vynikly vrstvy.
beba
|5. 2. 2006 17:49
Tú šunku a syr je treba pokrájať na malé časti už pred naplnením, alebo sa to dá aj po naplnení a stuhnutí? Vyzerá to super a rada by som to vyskúšala. Myslíte, že by tam mohla byť aj nivová pomazánka?