• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ženevské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Ženevské řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ženevské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      plátek šunka
    • 10
      plátek eidam sýr
    • 250
      g máslo
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce sardelová pasta
    • citron
    • mandle sladké
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě natíráme pastou a vršíme na sebe asi 4 vrstvy (ukončíme šunkou).
2
Dobře vychladíme a druhý den zdobíme kopečkem ochuceného másla, mandlí a petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TOMIŠ | 15. 1. 2012 05:32

    Přidejte mezi to sýr eidam a pak to bude bomba na druhou:-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 18:14

    Je to makačka ale stojí to za to! ;-)

  • SV | 27. 7. 2007 11:29

    Je s tím hodně práce ,ale výsledek za 1.

  • beba | 4. 4. 2006 11:38

    Konečne som v sobotu urobila. Sú výborné, skoro som nemala z čoho ochutnať, lebo z jednej dávky mi vyšlo asi 12 ks a návšteva to zjedla ako predjedlo bez chleba. Vraj si nebudú kaziť chuť. Len sard.pasty som dala viac. Druhú časť som urobila s cesnakom a bolo to tiež super.

  • Zuzana Bugárová | 3. 4. 2006 19:50

    Super. Dnes som tieto rezy urobila, i ked bez sardelovej pasty, nakolko ju moc nemusime, a pridala som maslo a aj natierkove a cesnak a su vynikajuce, ako rychla vecera alebo obcerstvenie pre navstevu odporucam.

  • beba | 21. 2. 2006 20:29

    V SOBOTU CHCEM ROBIŤ TIETO REZY A NIKDE NEMAJÚ SARD.PASTU? ČíM JU MÁM NAHRADIŤ?

  • beba | 6. 2. 2006 14:05

    Ďakujeéééééém a dám vedieť, ako som dopadla. Ste tu všetky veľmi zlaté, že obratom poskytnete radu.

  • Mila Vesela | 6. 2. 2006 11:55

    Beba, ještě jsem zapomněla. Ženevské řezy je předkrm, a když se tam dá hodně náplně, tak jsou dost syté. Krájí se na malé kousky. V restauraci to mají v předkrmech tak 2,5 x 4cm. Pokud je doma podávám jako chuťovku , tak je dělám ještě menší, max. 3x2. Letos jsem je dělala na Silvestra, trochu mi ujela ruka, byly moc velké a nebylo to ono.

  • Mila Veselá | 6. 2. 2006 11:43

    Beba,je to jednoduché. Hotové slepené kousky nechte hodně vychladit (ne zmrznout) a na krájení použijte hodně ostrý nůž a rovnou podložku. Jde to krásně. Problém by mohl nastat, když šunka bude méně kvalitní a budou v ní takové ty "flaksičky" (nevím, jak to jinak nazvat), které nejdou ani požádně ukousnout, třeba šunka pizza, některé druhy šunkového salámu, apod. Pak se může stát, že se při řezu vytrhnou a nevypadá to hezky. Ale u libové šunky se nemusíte bát.

  • beba | 6. 2. 2006 11:20

    Pani Veselá, ešte jednu otázočku - ako dosiahnem, aby som to pokrájala tak krásne, ako je to na obrázku ? Chcem to v nedeľu urobiť pre návštevu a bojím s a, aby som to nepokazila. Poraďte mi prosím Vás nejakú fintu.

  • Mila Veselá | 5. 2. 2006 18:07

    Ženevské řezy dělám často a k plnění se dá použít jakákoliv náplň . Pak už to ale nejsou pravé ženevské řezy. Plní se v celku a teprve po ztuhnutí se krájí. Na řezu musí být ostré, aby vynikly vrstvy.

  • beba | 5. 2. 2006 17:49

    Tú šunku a syr je treba pokrájať na malé časti už pred naplnením, alebo sa to dá aj po naplnení a stuhnutí? Vyzerá to super a rada by som to vyskúšala. Myslíte, že by tam mohla byť aj nivová pomazánka?

  • Janča Králová | 8. 1. 2005 15:11

    velmi dobré,vynikající pro slavnostní příležitost

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Ze šunky Syrové Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Eidam sýr Mandle Máslo Mléko Petrželka Sardelová pasta Šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

127
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
126
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
111
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
101
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
70
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rychlo hotel z vily Gotta! Za 35 000 Kč na noc

Rychlo hotel z vily Gotta! Za 35 000 Kč na noc

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Žemlovka s tvarohem a jablky
Žemlovka s tvarohem a jablky
Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň
Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová…
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Židovská sváteční chala
Židovská sváteční chala
Židovské řízky
Židovské řízky
Židovský bůček
Židovský bůček
  • Recepty.cz
  • Ženevské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact