• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zemplínský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Zemplínský koláč

autor: slacek
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemplínský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml mléko polotučné
    • sůl
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 50
      g sušené mléko
    • 50
      g palmarín
    • 50
      g moučkový cukr i více podle chuti
    • 1
      balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do domácí pekárny.
2
Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 9. 9. 2008 19:28

    Hanka, Palmarín je tuk na pečenie. Takže použite hocijaký tuk na pečenie, na aký ste zvyknutá,. Dávam čerstvé droždie, množstvo ako do chleba, teda 1/3 kocky, t.j. 14 g.

  • hana studená | 9. 9. 2008 12:08

    prosím ještě jsem se zapoměla zeptat jestli jste do toho někdo dával čerstvé droždí a kolik . děkuji

  • hana studená | 9. 9. 2008 11:48

    dobrý den protože jsem měla možnost ochutnat slovenské pečivo ktre mě ichvátilo chtěla jsem si tento koláč udělat ale zarazil mě Palmarín je to snad margyrín? prosím poraďte. mnohokrát děkuji.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:08

    Aha, takže to nie je pletenec:))) Ja som si myslela, že mi poradíte:))) Som vám veľmi vďačná za recept, je skutočne taký ako z obchodu, povedala by som, že lepší. Ešte raz vďaka. Doteraz som ho v obchode často nekupovala, ale piecť ho teda budem. A ešte dávam 1, minule som zabudla.

  • Slavo Č. | 6. 2. 2008 13:28

    Ten koláč je skutočne z mojej pekárne. Piekol som ho doma. Tam hore - to nie je pletenec, ale možno nejaká nerovnosť spôsobená kysnutím a pečením, ale pekne to vyzerá. Pečieme ho aj 2x do týždňa. Všetkým nám chutí a podstatná je aj rozdiel ceny za podobný v obchode a tiež prispôsobenie chuti.

  • Tereza J. | 5. 2. 2008 09:48

    Upiekla so Zemplínsky koláč podľa tohto receptu a chuťove skutočne zodpovedá tomu v obchode. Je dobý, len tá fotka tu je asi koláč z obchodu, však ? Usudzujem tak podľa farby koláča a pletenca na koláči. Ak sa mýlim, prosím Slava, nech napíše, ako pletenec robil, odobrali ste cesto a pletenec vrátili na koláč ? Ďakujem.

  • Jarka Mastilová | 27. 1. 2008 20:20

    Děkuji za odpověď.Mám Vegu a podle délky času to bude asi program 2(French).až ho budu dělat,tak dám vědět jak se mi povedl.

  • Tereza J. | 27. 1. 2008 19:28

    Mám pekáreň ETA Siesta a tam program TOAST trvá 3:50.

  • Jarka Mastilová | 26. 1. 2008 23:55

    Chtěla bych ho zkusit,ale nevím který program na mé pekárně by odpovídal.Napište někdo prosím,jak dlouho program TOAST trvá.

  • ELA | 18. 1. 2008 09:11

    paní Terezko, děkujeme za všechny zajímavé informace

  • Tereza J. | 17. 1. 2008 20:35

    Janka, zemplínsky koláč má podobnú chuť ako vianočka, ale je ľahší, nadýchanejší a menej sladký. Pani Ela, to, čo popisuje ozaj mohol byť zemplínsky koláč, na vrchu má cop. A konzumuje sa ako vianočka, teda s maslom, dýemom a pod. ale aj tak ako píšete, teda k mäsu. U nás sa podáva sladší koláč aj k mäsu, napr. na Veľkú noc si neviem predstaviť jesť šunku s chlebom, zásadne je to so sladkým barančekom a cviklou k tomu:))) Práve aj zemplínsky koláč sa vo väčšom predáva pred Veľkou nocou, vtedy sa najviac kupuje. Neviem, aký bude podľa tohto receptu, ale určite to vyskúšam.

  • ELA | 17. 1. 2008 11:12

    paní Terezko, setkala jsem se s tím, že tento (lehce sladký) koláč se na východním Slovensku podával spíš jako naše veka, tedy i k masu - byla to náhoda nebo je to "on"? byla to výborná nadýchaná "cihla" z bílého lehce sladkého těsta, nahoře se spleteným copem, a říkali tomu opravdu "koláč". děkuji

  • Jana | 16. 1. 2008 23:17

    Jak tento koláč chutná??Dá se to k něčemu přirovnat?Chtěla bych ho zítra upéct.

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:55

    Ešte som zabudla, mal by mať tvar vaničky , užší a vyšší, asi ako z tej pekárne, takže tak by asi bolo treba zvoliť formu na pečenie.

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:54

    Dá, kľudne to pečte v rúre. U nás dostať Zemplínsky koláč bežne v obchode, neviem, aký je tento, nerobila som, ale ten, čo predávajú v obchode je dobrý. Možno ten bude ešte lepší:)))

  • Anonym | 16. 1. 2008 09:10

    Nedalo by se to upéct v obyč.el.troubě?

  • Anonym | 16. 1. 2008 08:33

    Tento koláč lze upéct jen v domácí pekárně?V klasické el.troubě by to nešlo?

  • Anonym | 15. 1. 2008 15:25

    Moc moc díky!!!:-))

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 13:54

    Palmarín je tuk na pečenie, ako Hera, teda nie Ceres ani 100% tuk.

  • zlata | 15. 1. 2008 12:57

    Palmarín je tuk vhodný na pečenie múčnikov, menej sa používa na plnku. Je podobý ako Hera. NIe je to 100 %-ný tuk.

  • Anonym | 15. 1. 2008 12:31

    Co je palmarín?Jako máslo či Hera?Nebo jako Ceres či sádlo?.Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko polotučné Moučkový cukr Palmarín Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Sušené mléko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
38
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
34
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
  • Recepty.cz
  • Zemplínský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact