Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|9. 9. 2008 19:28
Hanka, Palmarín je tuk na pečenie. Takže použite hocijaký tuk na pečenie, na aký ste zvyknutá,. Dávam čerstvé droždie, množstvo ako do chleba, teda 1/3 kocky, t.j. 14 g.
hana studená
|9. 9. 2008 12:08
prosím ještě jsem se zapoměla zeptat jestli jste do toho někdo dával čerstvé droždí a kolik . děkuji
hana studená
|9. 9. 2008 11:48
dobrý den protože jsem měla možnost ochutnat slovenské pečivo ktre mě ichvátilo chtěla jsem si tento koláč udělat ale zarazil mě Palmarín je to snad margyrín? prosím poraďte. mnohokrát děkuji.
Tereza J.
|6. 2. 2008 14:08
Aha, takže to nie je pletenec:))) Ja som si myslela, že mi poradíte:))) Som vám veľmi vďačná za recept, je skutočne taký ako z obchodu, povedala by som, že lepší. Ešte raz vďaka. Doteraz som ho v obchode často nekupovala, ale piecť ho teda budem. A ešte dávam 1, minule som zabudla.
Slavo Č.
|6. 2. 2008 13:28
Ten koláč je skutočne z mojej pekárne. Piekol som ho doma. Tam hore - to nie je pletenec, ale možno nejaká nerovnosť spôsobená kysnutím a pečením, ale pekne to vyzerá. Pečieme ho aj 2x do týždňa. Všetkým nám chutí a podstatná je aj rozdiel ceny za podobný v obchode a tiež prispôsobenie chuti.
Tereza J.
|5. 2. 2008 09:48
Upiekla so Zemplínsky koláč podľa tohto receptu a chuťove skutočne zodpovedá tomu v obchode. Je dobý, len tá fotka tu je asi koláč z obchodu, však ? Usudzujem tak podľa farby koláča a pletenca na koláči. Ak sa mýlim, prosím Slava, nech napíše, ako pletenec robil, odobrali ste cesto a pletenec vrátili na koláč ? Ďakujem.
Jarka Mastilová
|27. 1. 2008 20:20
Děkuji za odpověď.Mám Vegu a podle délky času to bude asi program 2(French).až ho budu dělat,tak dám vědět jak se mi povedl.
Tereza J.
|27. 1. 2008 19:28
Mám pekáreň ETA Siesta a tam program TOAST trvá 3:50.
Jarka Mastilová
|26. 1. 2008 23:55
Chtěla bych ho zkusit,ale nevím který program na mé pekárně by odpovídal.Napište někdo prosím,jak dlouho program TOAST trvá.
ELA
|18. 1. 2008 09:11
paní Terezko, děkujeme za všechny zajímavé informace
Tereza J.
|17. 1. 2008 20:35
Janka, zemplínsky koláč má podobnú chuť ako vianočka, ale je ľahší, nadýchanejší a menej sladký. Pani Ela, to, čo popisuje ozaj mohol byť zemplínsky koláč, na vrchu má cop. A konzumuje sa ako vianočka, teda s maslom, dýemom a pod. ale aj tak ako píšete, teda k mäsu. U nás sa podáva sladší koláč aj k mäsu, napr. na Veľkú noc si neviem predstaviť jesť šunku s chlebom, zásadne je to so sladkým barančekom a cviklou k tomu:))) Práve aj zemplínsky koláč sa vo väčšom predáva pred Veľkou nocou, vtedy sa najviac kupuje. Neviem, aký bude podľa tohto receptu, ale určite to vyskúšam.
ELA
|17. 1. 2008 11:12
paní Terezko, setkala jsem se s tím, že tento (lehce sladký) koláč se na východním Slovensku podával spíš jako naše veka, tedy i k masu - byla to náhoda nebo je to "on"? byla to výborná nadýchaná "cihla" z bílého lehce sladkého těsta, nahoře se spleteným copem, a říkali tomu opravdu "koláč". děkuji
Jana
|16. 1. 2008 23:17
Jak tento koláč chutná??Dá se to k něčemu přirovnat?Chtěla bych ho zítra upéct.
Tereza J.
|16. 1. 2008 15:55
Ešte som zabudla, mal by mať tvar vaničky , užší a vyšší, asi ako z tej pekárne, takže tak by asi bolo treba zvoliť formu na pečenie.
Tereza J.
|16. 1. 2008 15:54
Dá, kľudne to pečte v rúre. U nás dostať Zemplínsky koláč bežne v obchode, neviem, aký je tento, nerobila som, ale ten, čo predávajú v obchode je dobrý. Možno ten bude ešte lepší:)))
Anonym
|16. 1. 2008 09:10
Nedalo by se to upéct v obyč.el.troubě?
Anonym
|16. 1. 2008 08:33
Tento koláč lze upéct jen v domácí pekárně?V klasické el.troubě by to nešlo?
Anonym
|15. 1. 2008 15:25
Moc moc díky!!!:-))
Tereza J.
|15. 1. 2008 13:54
Palmarín je tuk na pečenie, ako Hera, teda nie Ceres ani 100% tuk.
zlata
|15. 1. 2008 12:57
Palmarín je tuk vhodný na pečenie múčnikov, menej sa používa na plnku. Je podobý ako Hera. NIe je to 100 %-ný tuk.
Anonym
|15. 1. 2008 12:31
Co je palmarín?Jako máslo či Hera?Nebo jako Ceres či sádlo?.Dík