• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zemplínský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Zemplínský koláč

autor: slacek
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemplínský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml mléko polotučné
    • sůl
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 50
      g sušené mléko
    • 50
      g palmarín
    • 50
      g moučkový cukr i více podle chuti
    • 1
      balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do domácí pekárny.
2
Pečeme na programu TOAST, barva světlá. Pekl jsem tento zemplínský koláč na domácí pekárně ETA harmony.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový koláč s tvarohem I.

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 9. 9. 2008 19:28

    Hanka, Palmarín je tuk na pečenie. Takže použite hocijaký tuk na pečenie, na aký ste zvyknutá,. Dávam čerstvé droždie, množstvo ako do chleba, teda 1/3 kocky, t.j. 14 g.

  • hana studená | 9. 9. 2008 12:08

    prosím ještě jsem se zapoměla zeptat jestli jste do toho někdo dával čerstvé droždí a kolik . děkuji

  • hana studená | 9. 9. 2008 11:48

    dobrý den protože jsem měla možnost ochutnat slovenské pečivo ktre mě ichvátilo chtěla jsem si tento koláč udělat ale zarazil mě Palmarín je to snad margyrín? prosím poraďte. mnohokrát děkuji.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:08

    Aha, takže to nie je pletenec:))) Ja som si myslela, že mi poradíte:))) Som vám veľmi vďačná za recept, je skutočne taký ako z obchodu, povedala by som, že lepší. Ešte raz vďaka. Doteraz som ho v obchode často nekupovala, ale piecť ho teda budem. A ešte dávam 1, minule som zabudla.

  • Slavo Č. | 6. 2. 2008 13:28

    Ten koláč je skutočne z mojej pekárne. Piekol som ho doma. Tam hore - to nie je pletenec, ale možno nejaká nerovnosť spôsobená kysnutím a pečením, ale pekne to vyzerá. Pečieme ho aj 2x do týždňa. Všetkým nám chutí a podstatná je aj rozdiel ceny za podobný v obchode a tiež prispôsobenie chuti.

  • Tereza J. | 5. 2. 2008 09:48

    Upiekla so Zemplínsky koláč podľa tohto receptu a chuťove skutočne zodpovedá tomu v obchode. Je dobý, len tá fotka tu je asi koláč z obchodu, však ? Usudzujem tak podľa farby koláča a pletenca na koláči. Ak sa mýlim, prosím Slava, nech napíše, ako pletenec robil, odobrali ste cesto a pletenec vrátili na koláč ? Ďakujem.

  • Jarka Mastilová | 27. 1. 2008 20:20

    Děkuji za odpověď.Mám Vegu a podle délky času to bude asi program 2(French).až ho budu dělat,tak dám vědět jak se mi povedl.

  • Tereza J. | 27. 1. 2008 19:28

    Mám pekáreň ETA Siesta a tam program TOAST trvá 3:50.

  • Jarka Mastilová | 26. 1. 2008 23:55

    Chtěla bych ho zkusit,ale nevím který program na mé pekárně by odpovídal.Napište někdo prosím,jak dlouho program TOAST trvá.

  • ELA | 18. 1. 2008 09:11

    paní Terezko, děkujeme za všechny zajímavé informace

  • Tereza J. | 17. 1. 2008 20:35

    Janka, zemplínsky koláč má podobnú chuť ako vianočka, ale je ľahší, nadýchanejší a menej sladký. Pani Ela, to, čo popisuje ozaj mohol byť zemplínsky koláč, na vrchu má cop. A konzumuje sa ako vianočka, teda s maslom, dýemom a pod. ale aj tak ako píšete, teda k mäsu. U nás sa podáva sladší koláč aj k mäsu, napr. na Veľkú noc si neviem predstaviť jesť šunku s chlebom, zásadne je to so sladkým barančekom a cviklou k tomu:))) Práve aj zemplínsky koláč sa vo väčšom predáva pred Veľkou nocou, vtedy sa najviac kupuje. Neviem, aký bude podľa tohto receptu, ale určite to vyskúšam.

  • ELA | 17. 1. 2008 11:12

    paní Terezko, setkala jsem se s tím, že tento (lehce sladký) koláč se na východním Slovensku podával spíš jako naše veka, tedy i k masu - byla to náhoda nebo je to "on"? byla to výborná nadýchaná "cihla" z bílého lehce sladkého těsta, nahoře se spleteným copem, a říkali tomu opravdu "koláč". děkuji

  • Jana | 16. 1. 2008 23:17

    Jak tento koláč chutná??Dá se to k něčemu přirovnat?Chtěla bych ho zítra upéct.

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:55

    Ešte som zabudla, mal by mať tvar vaničky , užší a vyšší, asi ako z tej pekárne, takže tak by asi bolo treba zvoliť formu na pečenie.

  • Tereza J. | 16. 1. 2008 15:54

    Dá, kľudne to pečte v rúre. U nás dostať Zemplínsky koláč bežne v obchode, neviem, aký je tento, nerobila som, ale ten, čo predávajú v obchode je dobrý. Možno ten bude ešte lepší:)))

  • Anonym | 16. 1. 2008 09:10

    Nedalo by se to upéct v obyč.el.troubě?

  • Anonym | 16. 1. 2008 08:33

    Tento koláč lze upéct jen v domácí pekárně?V klasické el.troubě by to nešlo?

  • Anonym | 15. 1. 2008 15:25

    Moc moc díky!!!:-))

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 13:54

    Palmarín je tuk na pečenie, ako Hera, teda nie Ceres ani 100% tuk.

  • zlata | 15. 1. 2008 12:57

    Palmarín je tuk vhodný na pečenie múčnikov, menej sa používa na plnku. Je podobý ako Hera. NIe je to 100 %-ný tuk.

  • Anonym | 15. 1. 2008 12:31

    Co je palmarín?Jako máslo či Hera?Nebo jako Ceres či sádlo?.Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko polotučné Moučkový cukr Palmarín Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Sušené mléko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Slané cukroví

Slané cukroví

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

BLT sendvič

BLT sendvič

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

174
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Anna Marie Chladová, dcera Blaženy ze Slunce, seno... Rozplakala manžela! V šatech po Krainové

Anna Marie Chladová, dcera Blaženy ze Slunce, seno... Rozplakala manžela! V šatech po Krainové

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K a jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K a jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
  • Recepty.cz
  • Zemplínský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact