• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žemlovka trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Žemlovka trochu jinak

autor: dl
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlovka trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g jablka Kyselých
    • 4
      ks rohlík
    • 50
      g perník Nebo piškoty
    • 120
      g cukr
    • 300
      g zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 4
      lžíce rozinky
    • 2
      lžíce máslo Nebo rostlinného tuku
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce citronová kůra Strouhané
    • 1
      lžíce skořice Mletá

Postup přípravy receptu

1
Rozinky spaříme horkou vodou nebo namočíme do rumu. Jablka oloupeme. Odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rohlíky - mohou být i tvrdší - nakrájíme na kolečka a pokapeme oslazeným mlékem. Perník nebo piškoty nastrouháme nahrubo a promícháme se lžící skořice, cukru a citronovou kůrou.
2
Zapékací misku vytřeme tukem. Dno vyložíme vrstvou rohliků, na ni položíme nahusto jablka. Posypeme rozinkami a perníkem a vše zalejeme rozšlehanou smetanou. Poklademe vločkami tuku a asi 45 minut zapékáme.
3
Teplou žemlovku nakrájíme na porce a před podáváním bohatě posypeme skořicovým cukrem. Je to netradiční žemlovka a velmi chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radim Wallny | 9. 11. 2007 09:08

    Ahojky pratele,chtel bych prosi poradit ohledne Zemlovky. Napiste mi presny postup Zemlovky,na email radim.wallny@t-email.cz

  • danka lehocka | 25. 9. 2006 19:39

    samozrejme že sa dá prekladať,ja dávam aj dve vrstvy.tým sa nič nepokazí.

  • Hospodyňka | 29. 8. 2006 12:07

    Včera jsem zkoušela a hlásím, že výsledek nebyl špatný ale ani skvělý. Žemlovka byla moc tenká, nebylo by lepší dělat ve více vrstvách?

  • Vierka | 22. 8. 2006 08:53

    Keď som túto žemľovku urobila priateľovi a kamaratke obaja svorne povedali že je najlepsia aku kedy jedli :)Miesto rožkov som však použila vianočku...skúste je to skutočne mňam.

  • Kajka | 1. 4. 2006 22:23

    Tato žemlovka je opravdu výborná. I manžel, který klasickou žemlovku nejí , prohlásil, že je skvělá. Děkuji za výborný recept , budu dělat častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Jablka Máslo Mléko Perník Rohlík Rozinky Skořice Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

139
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Žemlovka trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact