ml
káva
2x NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Ristretto
8
ks
višeň
1
dl
sherry
Postup přípravy receptu
1
Mléko promícháme s vejcem a cukrem. Vánočku nakrájíme na slabé plátky, namočíme v připravené mléčné směsi a položíme do máslem vytřené formičky. Tvaroh dochutíme vanilinovým cukrem, citronovou kůrou a vmícháme žloutek. Tvarohovou směsí naplníme vyloženou formičku a zakryjeme zbytkem namočené vánočky.
2
Pečeme při 180 °C asi 30 – 40 minut podle velikosti do růžova
3
Den dopředu necháme sušené višně namočené v Marsale, nebo v sherry.
4
Do malé misky dáme horkou kávu, přidáme čokoládu a přivedeme k varu. Směs odstavíme, přidáme máslo, žloutky, promícháme a necháme za občasného promíchání vychladnout.
5
Žemlovku po upečení vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme s kávovou omáčkou a marinovanou višní.
6
**Autor: **
7
Tomáš Konopka, manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, připravil několik netradičních receptů na moučníky s kávou. Do moučníků přidává kávu připravenou pomocí kávovarů NESCAFÉ® Dolce Gusto®, protože její příprava je rychlá, jednoduchá a čistá. Díky kapslím, které se používají k její přípravě, má jistotu, že káva v každém šálku bude stejně silná a kvalitní. Pokud nemáte doma kávovar NESCAFÉ® Dolce Gusto®, můžete do moučníků přidat jakoukoliv jinou kávu, ale opět zde platí, že čím lepší suroviny, tím lepší výsledek.