• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žemlovka s tvarohem a jablky
Napište svůj komentář k receptu

Žemlovka s tvarohem a jablky

autor: corinka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 79
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlovka s tvarohem a jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 1
      ks vejce
    • rozinky
    • 400
      g tvaroh
    • 1
      ks veka
    • 0,50
      ks puding
    • 5
      ks jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
V misce se ušlehá mléko s vajíčkem, ve kterém se namáčí veka. Tvaroh se smíchá s cukrem (podle chuti) a rozinkami. Mezitím se uvaří pudink (stačí půlka), dávám vanilkový. Ten se vmíchá do tvarohu.
2
Do pekáče se dá na dno první vrstva namočené veky, na ni dávám tvaroh s rozinkami, další vrstvu namočené veky, na to vrstvu na tenké plátky nakrájených jablek s rozinkami a přikryju vrstvou namočené veky. Na poslední vrstvu veky dám plátky másla. Tvaroh díky pudinku perfektně drží tvar.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ERI | 11. 5. 2016 13:01

    MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\

  • ERI | 11. 5. 2016 13:01

    MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\

  • Kůže | 26. 2. 2016 13:31

    Neříká se tomu semlbába? ;-)

  • Dáša | 22. 10. 2014 15:40

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • Dáša | 22. 10. 2014 15:39

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • Dáša | 22. 10. 2014 15:39

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • kackackacka | 6. 11. 2013 12:59

    Výborná, jablka jsem navíc posipala skořicovým cukrem. Pekla jsem na 190C v zapékací misce asi hodinu. 8-)

  • Petra | 2. 10. 2013 07:50

    Dnes jdu poprvé dělat žemlovku, tak zkusím podle tohoto receptu :)

  • Klara | 23. 9. 2013 09:56

    No jaká super , normální žemlovka ! A ten podink no to je pěkný blaf. Tvaroh drží i bez pudinku, jen stačí vejce.

  • jana | 27. 2. 2013 14:47

    Výborná žemlovka,mám jí vyzkoušenou.doporučuji!!

  • hanz | 23. 11. 2012 10:46

    ted jí už peču a voní celej byt tak jsem zvědav ;) ;-)

  • šárka hrubá | 11. 10. 2011 13:51

    skvělé,dávám za 1

  • Romy | 20. 9. 2011 16:23

    Já hoďku v předehřáté remosce. Ale mohlo by být i o čtvrt hoďky déle, jenom se mi už začala přismahávat zeshora, tak jsem to vypnula..

  • Romy | 20. 9. 2011 16:21

    Tak jsem si právě dopekla. Díky za recept, docela se povedla, jenom jsem měla nějaká dost kyselá jablka, která jsem málo osladila a při nandavání se mi trochu rozprcla, ale jinak je dobrá. Takže díky autorce za inspiraci!

  • Romy | 20. 9. 2011 15:50

    Také jsem to hledala, ale s ohledem na velikost žemlovky, jsem i já laik, docela dobře odhadla.

  • renata | 14. 9. 2011 12:29

    tak co more 8-)

  • kaja | 14. 9. 2011 12:25

    ahoj renat :'( :-* =-O O:-)

  • renata | 14. 9. 2011 12:24

    ahoj ta dy renata mateto dobri uš semto skoušela. 8-) ;-) :-* :-* :-* 8-)

  • karolina sinuová | 14. 9. 2011 12:24

    :-\ :-* 8-) :-$ :-! :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S ahojj ki jak se jmenukeš papa uvidiš :-) :-( ;-) ;-) :-D :-[

  • dejna17@email.cz | 5. 9. 2011 21:42

    děkuji za recept,byla vynikajíci.jen se po ní zaprašilo.super :-))

  • Jana | 9. 8. 2011 19:04

    Jsem se s chutí zasmála, nyní jdu žemlovku vyzkoušet. :-)

  • Lenulipet | 21. 5. 2011 13:02

    Výtečný recept :-) . Dnes jsem dělala k obědu a moc nám chutnalo, akorát jsem přidala ještě navrh sníh.

  • Sylva | 9. 3. 2011 10:47

    dělala jsem nedávno, výborné, mléka kloidně dost, zbytek po namočení žemlí se dá použít při šlehání tvarohu, nevařím pudink, jen pudinkový prášek přidávám s mlékem a vejcem do tvarohu, působí pojivě.

  • oli | 3. 3. 2011 18:31

    jsem ju asi utopila =-O

  • BROK | 9. 1. 2011 19:30

    Schjází mi v receptu kolk do něj má výt mléka

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2010 20:13

    Autorem fotky není autor receptu ;-)

  • Lucie | 21. 11. 2010 22:34

    Prosííííííííím, jak dlouho to pečete ?

  • Lucie | 21. 11. 2010 22:34

    Prsoíííííím, jak dlouho to pečete ?

  • Lenka P. | 17. 11. 2010 15:25

    tipla bych cca 30min.na 180st.

  • monica | 3. 11. 2010 13:52

    Tak čtu tu chválu :-\ ,tak jdu na to.....po upečení a ochutnání dám vědět ;-)

  • Ladia
    Ladia | 26. 10. 2010 21:35

    0,45 lžíce Mléko? To asi ne, že 8-) Žemlovku bych nepokládala za moučník, ale za sladké hlavní jídlo.

  • Martina | 26. 10. 2010 21:22

    Dělám naprosto stejnou stejnou podle své mamky jen po asi desetiminutovém zapečení v troubě ještě zaliju vejcem rozmíchaným v mléce-je bezva.

  • magda | 26. 10. 2010 15:08

    prosim vas jak dlouho e na kolik stupnu se to pece?

  • machalinka28 | 20. 10. 2010 16:12

    Tohle nejlepší žemlovka kterou sem kdy vařila a také jedla je to opravdová fantazie :-) !!!!!

  • Janula | 11. 10. 2010 10:50

    Nevím, jak se to má dlouho péct :'(

  • Simča Sládková | 28. 7. 2010 10:50

    Tak skoro přesně takovou žemlovku dělala moje babička. Jen s jedním rozdílem: Do mléka rozmíchám dva žloudky a z bílků ušlehám lehce oslazený sníh. Když je žemlovka skoro upečená, navrstvvím sníh nahoru na žemlovku, ještě ho třeba zvrásním vidličkou, případně vytáhnu "špičky" a nechám lehce dopéci do zezlátnutí.... Sníh nahoře máme moc rádi - vyzkoušejte to také!

  • Ferda Mravenec | 17. 4. 2010 03:24

    To co jsem dle vaseho receptu vyrobila neni zemlovka, ale primo basen! Davam za jedna s nekolika hvezdickama!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Žemlovka
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Máslo Puding Rozinky Tvaroh Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

96
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
88
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
73
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
62
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
45
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Program České televize na Vánoce: Nové pohádky s hvězdným obsazením! A speciální silvestrovské StarDance

Program České televize na Vánoce: Nové pohádky s hvězdným obsazením! A speciální silvestrovské StarDance

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Žemlovka s jablkem a hruškou
Žemlovka s jablkem a hruškou
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň
Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová…
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Ženevské řezy
Ženevské řezy
  • Recepty.cz
  • Žemlovka s tvarohem a jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact