• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žemlovka s tvarohem a jablky
Napište svůj komentář k receptu

Žemlovka s tvarohem a jablky

autor: corinka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 80
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlovka s tvarohem a jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 1
      ks vejce
    • rozinky
    • 400
      g tvaroh
    • 1
      ks veka
    • 0,50
      ks puding
    • 5
      ks jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
V misce se ušlehá mléko s vajíčkem, ve kterém se namáčí veka. Tvaroh se smíchá s cukrem (podle chuti) a rozinkami. Mezitím se uvaří pudink (stačí půlka), dávám vanilkový. Ten se vmíchá do tvarohu.
2
Do pekáče se dá na dno první vrstva namočené veky, na ni dávám tvaroh s rozinkami, další vrstvu namočené veky, na to vrstvu na tenké plátky nakrájených jablek s rozinkami a přikryju vrstvou namočené veky. Na poslední vrstvu veky dám plátky másla. Tvaroh díky pudinku perfektně drží tvar.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ERI | 11. 5. 2016 13:01

    MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\

  • ERI | 11. 5. 2016 13:01

    MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\

  • Kůže | 26. 2. 2016 13:31

    Neříká se tomu semlbába? ;-)

  • Dáša | 22. 10. 2014 15:40

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • Dáša | 22. 10. 2014 15:39

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • Dáša | 22. 10. 2014 15:39

    :-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)

  • kackackacka | 6. 11. 2013 12:59

    Výborná, jablka jsem navíc posipala skořicovým cukrem. Pekla jsem na 190C v zapékací misce asi hodinu. 8-)

  • Petra | 2. 10. 2013 07:50

    Dnes jdu poprvé dělat žemlovku, tak zkusím podle tohoto receptu :)

  • Klara | 23. 9. 2013 09:56

    No jaká super , normální žemlovka ! A ten podink no to je pěkný blaf. Tvaroh drží i bez pudinku, jen stačí vejce.

  • jana | 27. 2. 2013 14:47

    Výborná žemlovka,mám jí vyzkoušenou.doporučuji!!

  • hanz | 23. 11. 2012 10:46

    ted jí už peču a voní celej byt tak jsem zvědav ;) ;-)

  • šárka hrubá | 11. 10. 2011 13:51

    skvělé,dávám za 1

  • Romy | 20. 9. 2011 16:23

    Já hoďku v předehřáté remosce. Ale mohlo by být i o čtvrt hoďky déle, jenom se mi už začala přismahávat zeshora, tak jsem to vypnula..

  • Romy | 20. 9. 2011 16:21

    Tak jsem si právě dopekla. Díky za recept, docela se povedla, jenom jsem měla nějaká dost kyselá jablka, která jsem málo osladila a při nandavání se mi trochu rozprcla, ale jinak je dobrá. Takže díky autorce za inspiraci!

  • Romy | 20. 9. 2011 15:50

    Také jsem to hledala, ale s ohledem na velikost žemlovky, jsem i já laik, docela dobře odhadla.

  • renata | 14. 9. 2011 12:29

    tak co more 8-)

  • kaja | 14. 9. 2011 12:25

    ahoj renat :'( :-* =-O O:-)

  • renata | 14. 9. 2011 12:24

    ahoj ta dy renata mateto dobri uš semto skoušela. 8-) ;-) :-* :-* :-* 8-)

  • karolina sinuová | 14. 9. 2011 12:24

    :-\ :-* 8-) :-$ :-! :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S ahojj ki jak se jmenukeš papa uvidiš :-) :-( ;-) ;-) :-D :-[

  • dejna17@email.cz | 5. 9. 2011 21:42

    děkuji za recept,byla vynikajíci.jen se po ní zaprašilo.super :-))

  • Jana | 9. 8. 2011 19:04

    Jsem se s chutí zasmála, nyní jdu žemlovku vyzkoušet. :-)

  • Lenulipet | 21. 5. 2011 13:02

    Výtečný recept :-) . Dnes jsem dělala k obědu a moc nám chutnalo, akorát jsem přidala ještě navrh sníh.

  • Sylva | 9. 3. 2011 10:47

    dělala jsem nedávno, výborné, mléka kloidně dost, zbytek po namočení žemlí se dá použít při šlehání tvarohu, nevařím pudink, jen pudinkový prášek přidávám s mlékem a vejcem do tvarohu, působí pojivě.

  • oli | 3. 3. 2011 18:31

    jsem ju asi utopila =-O

  • BROK | 9. 1. 2011 19:30

    Schjází mi v receptu kolk do něj má výt mléka

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2010 20:13

    Autorem fotky není autor receptu ;-)

  • Lucie | 21. 11. 2010 22:34

    Prosííííííííím, jak dlouho to pečete ?

  • Lucie | 21. 11. 2010 22:34

    Prsoíííííím, jak dlouho to pečete ?

  • Lenka P. | 17. 11. 2010 15:25

    tipla bych cca 30min.na 180st.

  • monica | 3. 11. 2010 13:52

    Tak čtu tu chválu :-\ ,tak jdu na to.....po upečení a ochutnání dám vědět ;-)

  • Ladia
    Ladia | 26. 10. 2010 21:35

    0,45 lžíce Mléko? To asi ne, že 8-) Žemlovku bych nepokládala za moučník, ale za sladké hlavní jídlo.

  • Martina | 26. 10. 2010 21:22

    Dělám naprosto stejnou stejnou podle své mamky jen po asi desetiminutovém zapečení v troubě ještě zaliju vejcem rozmíchaným v mléce-je bezva.

  • magda | 26. 10. 2010 15:08

    prosim vas jak dlouho e na kolik stupnu se to pece?

  • machalinka28 | 20. 10. 2010 16:12

    Tohle nejlepší žemlovka kterou sem kdy vařila a také jedla je to opravdová fantazie :-) !!!!!

  • Janula | 11. 10. 2010 10:50

    Nevím, jak se to má dlouho péct :'(

  • Simča Sládková | 28. 7. 2010 10:50

    Tak skoro přesně takovou žemlovku dělala moje babička. Jen s jedním rozdílem: Do mléka rozmíchám dva žloudky a z bílků ušlehám lehce oslazený sníh. Když je žemlovka skoro upečená, navrstvvím sníh nahoru na žemlovku, ještě ho třeba zvrásním vidličkou, případně vytáhnu "špičky" a nechám lehce dopéci do zezlátnutí.... Sníh nahoře máme moc rádi - vyzkoušejte to také!

  • Ferda Mravenec | 17. 4. 2010 03:24

    To co jsem dle vaseho receptu vyrobila neni zemlovka, ale primo basen! Davam za jedna s nekolika hvezdickama!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Žemlovka
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Máslo Puding Rozinky Tvaroh Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Avokádový salát

Avokádový salát

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

88
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
57
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
53
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
45
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
38
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Petr Rychlý řádil na křtu syna Ondřeje: S manželkou i exmanželkou!

Petr Rychlý řádil na křtu syna Ondřeje: S manželkou i exmanželkou!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Žemlovka s jablkem a hruškou
Žemlovka s jablkem a hruškou
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň
Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová…
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Ženevské řezy
Ženevské řezy
  • Recepty.cz
  • Žemlovka s tvarohem a jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact