MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\
MÁM JI V TROUBĚ TAK JSEM ZVĚDAVÁ :-\
Neříká se tomu semlbába? ;-)
:-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)
:-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)
:-) V receptu chybí, že navrch nejen máslo,ale také asi sníh - podle fotek ;-)
Výborná, jablka jsem navíc posipala skořicovým cukrem. Pekla jsem na 190C v zapékací misce asi hodinu. 8-)
Dnes jdu poprvé dělat žemlovku, tak zkusím podle tohoto receptu :)
No jaká super , normální žemlovka ! A ten podink no to je pěkný blaf. Tvaroh drží i bez pudinku, jen stačí vejce.
Výborná žemlovka,mám jí vyzkoušenou.doporučuji!!
ted jí už peču a voní celej byt tak jsem zvědav ;) ;-)
Já hoďku v předehřáté remosce. Ale mohlo by být i o čtvrt hoďky déle, jenom se mi už začala přismahávat zeshora, tak jsem to vypnula..
Tak jsem si právě dopekla. Díky za recept, docela se povedla, jenom jsem měla nějaká dost kyselá jablka, která jsem málo osladila a při nandavání se mi trochu rozprcla, ale jinak je dobrá. Takže díky autorce za inspiraci!
Také jsem to hledala, ale s ohledem na velikost žemlovky, jsem i já laik, docela dobře odhadla.
tak co more 8-)
ahoj renat :'( :-* =-O O:-)
ahoj ta dy renata mateto dobri uš semto skoušela. 8-) ;-) :-* :-* :-* 8-)
:-\ :-* 8-) :-$ :-! :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S ahojj ki jak se jmenukeš papa uvidiš :-) :-( ;-) ;-) :-D :-[
děkuji za recept,byla vynikajíci.jen se po ní zaprašilo.super :-))
Jsem se s chutí zasmála, nyní jdu žemlovku vyzkoušet. :-)
Výtečný recept :-) . Dnes jsem dělala k obědu a moc nám chutnalo, akorát jsem přidala ještě navrh sníh.
dělala jsem nedávno, výborné, mléka kloidně dost, zbytek po namočení žemlí se dá použít při šlehání tvarohu, nevařím pudink, jen pudinkový prášek přidávám s mlékem a vejcem do tvarohu, působí pojivě.
jsem ju asi utopila =-O
Schjází mi v receptu kolk do něj má výt mléka
Prosííííííííím, jak dlouho to pečete ?
Prsoíííííím, jak dlouho to pečete ?
tipla bych cca 30min.na 180st.
Tak čtu tu chválu :-\ ,tak jdu na to.....po upečení a ochutnání dám vědět ;-)
0,45 lžíce Mléko? To asi ne, že 8-) Žemlovku bych nepokládala za moučník, ale za sladké hlavní jídlo.
Dělám naprosto stejnou stejnou podle své mamky jen po asi desetiminutovém zapečení v troubě ještě zaliju vejcem rozmíchaným v mléce-je bezva.
prosim vas jak dlouho e na kolik stupnu se to pece?
Tohle nejlepší žemlovka kterou sem kdy vařila a také jedla je to opravdová fantazie :-) !!!!!
Nevím, jak se to má dlouho péct :'(
Tak skoro přesně takovou žemlovku dělala moje babička. Jen s jedním rozdílem: Do mléka rozmíchám dva žloudky a z bílků ušlehám lehce oslazený sníh. Když je žemlovka skoro upečená, navrstvvím sníh nahoru na žemlovku, ještě ho třeba zvrásním vidličkou, případně vytáhnu "špičky" a nechám lehce dopéci do zezlátnutí.... Sníh nahoře máme moc rádi - vyzkoušejte to také!
To co jsem dle vaseho receptu vyrobila neni zemlovka, ale primo basen! Davam za jedna s nekolika hvezdickama!