V misce se ušlehá mléko s vajíčkem, ve kterém se namáčí veka. Tvaroh se smíchá s cukrem (podle chuti) a rozinkami. Mezitím se uvaří pudink (stačí půlka), dávám vanilkový. Ten se vmíchá do tvarohu.
2
Do pekáče se dá na dno první vrstva namočené veky, na ni dávám tvaroh s rozinkami, další vrstvu namočené veky, na to vrstvu na tenké plátky nakrájených jablek s rozinkami a přikryju vrstvou namočené veky. Na poslední vrstvu veky dám plátky másla. Tvaroh díky pudinku perfektně drží tvar.
Já hoďku v předehřáté remosce. Ale mohlo by být i o čtvrt hoďky déle, jenom se mi už začala přismahávat zeshora, tak jsem to vypnula..
Romy
|20. 9. 2011 16:21
Tak jsem si právě dopekla. Díky za recept, docela se povedla, jenom jsem měla nějaká dost kyselá jablka, která jsem málo osladila a při nandavání se mi trochu rozprcla, ale jinak je dobrá. Takže díky autorce za inspiraci!
Romy
|20. 9. 2011 15:50
Také jsem to hledala, ale s ohledem na velikost žemlovky, jsem i já laik, docela dobře odhadla.
renata
|14. 9. 2011 12:29
tak co more
8-)
kaja
|14. 9. 2011 12:25
ahoj renat :'( :-* =-O O:-)
renata
|14. 9. 2011 12:24
ahoj ta dy renata mateto dobri uš semto skoušela. 8-) ;-) :-* :-* :-* 8-)
karolina sinuová
|14. 9. 2011 12:24
:-\ :-* 8-) :-$ :-! :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S ahojj ki jak se jmenukeš papa uvidiš :-) :-( ;-) ;-) :-D :-[
dejna17@email.cz
|5. 9. 2011 21:42
děkuji za recept,byla vynikajíci.jen se po ní zaprašilo.super :-))
Jana
|9. 8. 2011 19:04
Jsem se s chutí zasmála, nyní jdu žemlovku vyzkoušet. :-)
Výtečný recept :-) . Dnes jsem dělala k obědu a moc nám chutnalo, akorát jsem přidala ještě navrh sníh.
Sylva
|9. 3. 2011 10:47
dělala jsem nedávno, výborné, mléka kloidně dost, zbytek po namočení žemlí se dá použít při šlehání tvarohu, nevařím pudink, jen pudinkový prášek přidávám s mlékem a vejcem do tvarohu, působí pojivě.
0,45 lžíce Mléko? To asi ne, že 8-) Žemlovku bych nepokládala za moučník, ale za sladké hlavní jídlo.
Martina
|26. 10. 2010 21:22
Dělám naprosto stejnou stejnou podle své mamky jen po asi desetiminutovém zapečení v troubě ještě zaliju vejcem rozmíchaným v mléce-je bezva.
magda
|26. 10. 2010 15:08
prosim vas jak dlouho e na kolik stupnu se to pece?
machalinka28
|20. 10. 2010 16:12
Tohle nejlepší žemlovka kterou sem kdy vařila a také jedla je to opravdová fantazie :-) !!!!!
Janula
|11. 10. 2010 10:50
Nevím, jak se to má dlouho péct :'(
Simča Sládková
|28. 7. 2010 10:50
Tak skoro přesně takovou žemlovku dělala moje babička. Jen s jedním rozdílem: Do mléka rozmíchám dva žloudky a z bílků ušlehám lehce oslazený sníh. Když je žemlovka skoro upečená, navrstvvím sníh nahoru na žemlovku, ještě ho třeba zvrásním vidličkou, případně vytáhnu "špičky" a nechám lehce dopéci do zezlátnutí.... Sníh nahoře máme moc rádi - vyzkoušejte to také!
Ferda Mravenec
|17. 4. 2010 03:24
To co jsem dle vaseho receptu vyrobila neni zemlovka, ale primo basen! Davam za jedna s nekolika hvezdickama!