Nasekanou nať krátce opražíme na másle. Přidáme na drobno nakrájné žemle, v mléce rozmíchané vejce, mouku, sůl, pepř a necháme 15 minut odpočívat. Z dobře promíchaného těsta pečeme na oleji menší placky, z každé strany asi 5 minut.
2
Na omáčku smícháme smetanu, mléko, papriku, a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Odstavíme, vmícháme hořčici, dosolíme, dopepříme. Placky podáváme polité omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavlína Svitáková
|10. 2. 2006 06:53
Teri,děkuji moc za tip.Zkusím.
Tereza Jarčušková
|9. 2. 2006 15:27
Pavlínka, tú omáčku niekedy robím aj k mäsu aj k cestovinám, k cestovinám pridám aj na cibuli a oleji opražené mleté mäso.
Tereza Jarčušková
|9. 2. 2006 15:24
Narezané žemle dáte k vňati, zalejete mliekom s vajcami a ostatnými prísadami. Tých 15 min je na to, aby žemle nasiakli mliekom. Občas premiešajte. Potom pečiete placičky.
lenka
|9. 2. 2006 14:45
Asi jsem to trochu nepochopila, ale ta nakrájená žemle se dá do mléka?? a pak s těsta placičky?
Jaroslava Oumarová
|9. 2. 2006 13:49
Tak na tohle už se těším, až zbydou housky:-))
Pavlína Svitáková
|9. 2. 2006 13:13
Jak to vypadá, králíci přijdou o housky.Jestli se tento recept u nás chytne,tak mi začnou ohryzávat kotce.Bobři jedni.Ta omáčka vypadá úžasně.A dala by se využít i jinak ,že?