• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žemlové knedlíky se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Žemlové knedlíky se žampiony

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlové knedlíky se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g žemle
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 400
      g žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce petrželka
    • 2
      ks cibule
    • 150
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Žemle nakrájíme na tenké plátky, osolíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut stát. Na části oleje zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme pepř, usekanou petrželku, rozšlehaná vejce a vše nalijeme na žemle. Lehce je promícháme v těsto, utvoříme z něj středně velké kulaté knedlíky, zavaříme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut.
2
Mezitím nakrájíme žampióny na plátky osmahneme na oleji, přidáme smetanu, osolíme opepříme, přidáme trochu sekané petrželky a prohřejeme. Vařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme na půlky a na talíři přelijeme žampionovou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlové karbanátky se žampiony

Žemlové karbanátky se žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

Omeleta se žampiony a špenátem

Omeleta se žampiony a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 16. 3. 2010 13:55

    Paní Věro - mám takový malý problém... Tak jak je recept napsaný bych to chápala, že na osmahnutou cibulku naliji vajíčka... Ta by se ovšem na horkém srazila... Takže já spíš předpokládám, že se cibulka nechá vychladnout, než se tam vajíčka přidají, nebo že vajíčka přidám na housky a cibulku potom ke všemu mohu přidat i celkem teplou... A nebo se SKUTEČNĚ vejce mají srazit? Chtěla bych tyto knedlíky udělat, ale s tímto si trochu nevím rady... Prosím o radu kohokoli, kdo tyto knedlíky zkoušel. Moje zkušenost kuchařky mi říká, že se vejce srazit nemá, ale třeba právě toto je zajímavost, která knedlíky odlišuje od jiných... Díky za rady.... Simča

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mléko Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Žampiony Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

87
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s…
84
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený…
78
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
38
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
32
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka s banánem a čokoládou
Žemlovka s banánem a čokoládou
Žemlovka s brusinkami
Žemlovka s brusinkami
  • Recepty.cz
  • Žemlové knedlíky se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact