• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žemlové karbanátky se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Žemlové karbanátky se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks rohlík nebo housky - starší (cca 150 g )
    • 50
      ml mléko cca
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      lžíce máslo nebo sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 100
      g anglická slanina
    • 4
      stroužek česnek i více
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ - špetka
    • bylinky dle chuti
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme pokrájené žampiony, jemně nasekaný česnek, okořeníme dle chuti a podusíme do povadnutí žampionů, na mírném ohni, pod poklicí.

RADA: Jak loupat česnek

2
Starší rohlíky či housky, pokrájíme na malé kostičky, které nasypeme do mísy a pokropíme rozšlehanými vejci s mlékem. Promícháme, přisypeme připravenou žampionovou směs, opět promícháme, dochutíme dle vlastní chuti, jemně nasekanými bylinkami nebo celerovou natí..., solí, pepřem, či nastrouhaným česnekem... a opět promícháme.

RADA: Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší

3
Ze směsi odebíráme plnou lžíci žemlové hmoty, ze které tvoříme v mokrých rukách placičky - karbanátky klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení karbanátky klademe na ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk.

RADA: Patizonové karbanátky

4
Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. Výborné jsou i za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majoránkové karbanátky

Majoránkové karbanátky

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bylinky Čerstvé žampiony Česnek Cibule Máslo Mléko Muškátový květ Olej Pepř mletý Rohlík Rozšlehané vejce Sůl

Sekaná

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Pražský koláč

Pražský koláč

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Sekaná

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Musaka z lilku - Balkán
Musaka z lilku - Balkán

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka s banánem a čokoládou
Žemlovka s banánem a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Žemlové karbanátky se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact