• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žemlové karbanátky se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Žemlové karbanátky se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks rohlík nebo housky - starší (cca 150 g )
    • 50
      ml mléko cca
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      lžíce máslo nebo sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 100
      g anglická slanina
    • 4
      stroužek česnek i více
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ - špetka
    • bylinky dle chuti
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme pokrájené žampiony, jemně nasekaný česnek, okořeníme dle chuti a podusíme do povadnutí žampionů, na mírném ohni, pod poklicí.

RADA: Jak loupat česnek

2
Starší rohlíky či housky, pokrájíme na malé kostičky, které nasypeme do mísy a pokropíme rozšlehanými vejci s mlékem. Promícháme, přisypeme připravenou žampionovou směs, opět promícháme, dochutíme dle vlastní chuti, jemně nasekanými bylinkami nebo celerovou natí..., solí, pepřem, či nastrouhaným česnekem... a opět promícháme.

RADA: Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší

3
Ze směsi odebíráme plnou lžíci žemlové hmoty, ze které tvoříme v mokrých rukách placičky - karbanátky klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení karbanátky klademe na ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk.

RADA: Patizonové karbanátky

4
Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. Výborné jsou i za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majoránkové karbanátky

Majoránkové karbanátky

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bylinky Čerstvé žampiony Česnek Cibule Máslo Mléko Muškátový květ Olej Pepř mletý Rohlík Rozšlehané vejce Sůl

Sekaná

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Sekaná

Poslední sledované recepty

48
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
31
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Medovo-hořčičná marináda…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka s banánem a čokoládou
Žemlovka s banánem a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Žemlové karbanátky se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact