Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme pokrájené žampiony, jemně nasekaný česnek, okořeníme dle chuti a podusíme do povadnutí žampionů, na mírném ohni, pod poklicí.
Starší rohlíky či housky, pokrájíme na malé kostičky, které nasypeme do mísy a pokropíme rozšlehanými vejci s mlékem. Promícháme, přisypeme připravenou žampionovou směs, opět promícháme, dochutíme dle vlastní chuti, jemně nasekanými bylinkami nebo celerovou natí..., solí, pepřem, či nastrouhaným česnekem... a opět promícháme.
Ze směsi odebíráme plnou lžíci žemlové hmoty, ze které tvoříme v mokrých rukách placičky - karbanátky klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení karbanátky klademe na ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk.