• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žemličky s česnekovou pomazánkou
Napište svůj komentář k receptu

Žemličky s česnekovou pomazánkou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Žemličky
    • 1
      kg hrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 3
      dl mléko
    • 30
      g tuk
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
  • Pomazánka
    • 150
      g uzený sýr
    • 1
      kelímek majonéza
    • 120
      g zakysaná smetana
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • 100
      g salám suchý
    • 1
      ks rajče
    • 1
      hrst petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Z přísad připravíme klasické kynuté těsto. Necháme vykynout a rukou tvarujeme kuličky - žemličky s průměrem asi 3 cm. Uložíme na plech a upečeme. Necháme vychladnout.
2
Potom žemličky nakrájíme (nepřekrojíme úplně) a lžičkou do nich vložíme pomazánku. Do každé žemličky vložíme stočené kolečko salámu, měsíček rajčete a lístek natě tak, aby je bylo vidět.
3
Pomazánka: smícháme majolku, smetanu, na jemno strouhaný sýr, prolisovaný česnek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)

Obložené rybí žemličky (housky,…

Chuťovky s jemnou pomazánkou

Chuťovky s jemnou pomazánkou

Chuťovky se sýrovou pomazánkou

Chuťovky se sýrovou pomazánkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 19. 11. 2008 09:00

    Terezko, díky za recept žemličky i čsneková pomazánka měly velký úspěch. Některé jsem plnila krabí pomazánkou (krabí tyčinky, nastrouhaná mrkev, tavený sýr, majonéza, citronová šťáva). Velká 1**

  • Vlaďka Daranská | 6. 11. 2008 10:29

    Milé dámy,nereagujte a svorně ignorujte tento škodlivý virus"rýpus"!:-)) Je přece zcela jedno,jakých je názorů. Když nenajde odezvy,přestane ho to časem bavit a třeba odtáhne jinam. Paní Terezo,žemličky jsem včera upekla s přídavkem hrubé celozrnné mouky a dávám 1:-)

  • Di - | 6. 11. 2008 10:20

    Žemličky - banketky jsem dělávala hlavně dříve, když nebyl takový výběr pečiva v obchodech. Podle mého receptu se dávala polohrubá mouka a 80 g héry, dále byly ingredience stejné. Plnila jsem máslem ušlehaným s taveným sýrem + šunkou nebo některým z trvanlivých salámů, později pomazánkou z krabích tyčinek nebo z hermelínovou. Tip na novou zajímavou náplň mě láká žemličky opět jednou upéct.

  • Di - | 6. 11. 2008 07:44

    Víte, paní Zdeno, je jen dobře, že ti slušní vždycky jen nemlčí a nenechávají si všechno líbit. Oni ti druzí pak totiž nevědí, kdy přestat. Vždyť pana Nováka známe a takových je tu pár. Sami s žádnou troškou do mlýna nepřijdou, jen se občas vynoří a rýpou a rýpou a rýpou .... Proč si myslíte, že si tentokrát vzal na mušku oblíbenou a úspěšnou přispěvatelku Terezu, která opravdu nemá zapotřebí někoho okrádat o recepty? A je jen dobře, že se s námi podělí o to, jak to dělá ona. O co se námi asi podělí pan Novák? o to jeho rejsnění asi nikdo moc nestojí! Ostatně já si nemyslím, že se tak moc baví, on se spíše dusí úspěchy jiných, dobře mu tak!

  • Zdena z JM | 6. 11. 2008 07:22

    Opět několik stránek nic neříkajících komentářů.Myslím, že se pan Novák ohromně baví nad tím, jak se tady rozčilujete.

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 22:24

    Marie, když jsem do vyhledávání zadala jméno autora- v tomhle případě Otakar Novák, tak mi vyjelo, že žádný takový recept nebyl nalezen! Cháááá!! Aspoň jsem se s chutí zasmála

  • Jarka O. | 5. 11. 2008 22:08

    Jéžiš, zase je to tady! Pane Novák, jaké PLAGIÁTORSTVÍ, prosím vás?? Podobný recept najdete v každé větší kuchařce. Ale vy si prostě musíte kopnout. Vám vůbec nejde o recept, ale o toho, kdo jej sem zaslal...řešte si prosím své komplexy někde jinde.

  • Marie H. | 5. 11. 2008 21:41

    Jani, tady to je taky. Když si ve vyhledávání zadáš jméno´autora / uživatele /,tak Ti vyjedou všechny jeho recepty.

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 21:28

    Jó a Trezko, máš to za 1!!Aspoň tedy ode mne a doufám, že ostatní se přidají

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 21:27

    Já jsem opravdu nikdy nepochopila, o co takovým lidem jde, když v jednom kuse vytahují původnost receptů. Koupím si nějaké recepty, líbí se mi nějaké a je tam třeba uveden i zdroj- jméno, město ale pane Nováku- ne adresa!!!! Nebo, jak se mám dotyčné zeptat, jestli mohu uveřejnit recept, který nejspíš taky někde našla a předala dál? Vaše starosti na moji hlavu!!! Proč tady není,jako na Topreceptech výběr receptů každého z nás?Tak moc ráda bych viděla ty vaše a prozkoumala, kolik jste jich právě vy vymyslel!!

  • Petule B. | 5. 11. 2008 21:00

    Asi pana Nováka štve, že sem ten recept nedal první on, když si ho všichni tak pochvalují. Zrovna ho vytáhl ze šuplíku, chtěl ho sem prásknout - a voila :o))) Tak se jím hlavně nedejte nikdo otrávit! Důležité přece je, se o takovéto výborné recepty podělit, ať už jsme ho vymysleli nebo jen měli dobý nápad ho sem dát. Hezký večer všem!

  • Olga Zehnalová | 5. 11. 2008 20:36

    Teda p.Novák, takto do niekoho rýpať, že Vás to baví. Na túto stránku chodím veľmi rada preto, že sa tu dozviem veľa zaujímavého , prečítam si rô zne rady, vymením skúsenosti s inými dievčatami , získam nové recepty, ktoré postupne vyskúšam . Ale takýto spôsob diskusie sa sem nehodí.

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 20:13

    Mirka más pravdu, sú výborné Recept bol kedysi dávno v Živote, je to už snáď aj 20 rokov. Vajíčkom potieram, ale sezamom nesypem, sezam má dosť výraznú chuť, tu by podľa mňa mala dominovať pomazánka. Ale každý má inú chuť samozrejme:)))

  • ladislava staffenová | 5. 11. 2008 19:58

    Pane Novák. Mám prosbu, uveřejněte zde prosím autora tohoto receptu, kdy, kde byl poprvé zveřejněn. Stále jen kritzujete, napaedáte, ale nic konjrétně neuvádíte. Ono napadat a jen tak plácat do větru umí každý. Tak se projevte s konkrétní informací.

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 19:55

    Hmmm sláva plagiátorství :-) Přeji klidné spaní:-))

  • ladislava staffenová | 5. 11. 2008 19:51

    Přesně tak, Terezko. Ty si snad tu odpověď zkopíruj a jen ji vkládej na podobnou kritiku původnosti receptů. Kdo asi první přišel na to, že je lepší maso na ohni, než ho hryzat syrové? Pochybuju, že to byl na celém světě nějaký PRVNÍ OPOČLOVĚK a ti ostatní už jen kopírovali, dublovali a sami nic nevymysleli.Tudíž byli podvodníci. Hezý večer u večeře a pozor, aby byla originální. :-))))

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 19:40

    Pán Novák, recepty zbieram vyše 35 rokov, z rôznych zdrojov, tak ako všetky recepty, ktoré tu sú. Je veľmi málo receptov, ktoré vymyslí komplet niekto sám. A varím veľmi pestro, recept, ktorý získam, vyskúšam. Ak nechutí príliš, druhýkrát ho nerobím. Mnohé recepty si upravujem podľa našich chutí. Ani recepty vo vydávaných knihách nie sú pôvodné, autori ich určite nevymysleli. Kto vymyslel sviečkovú, knedlo, vepřo, zelo, a ostatné bežné jedlá, ktoré varíme ? A sú ich plné knihy, šasopisy, weby... Tak aká pôvodnosť ? Prajem pekný večer:)))

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 18:22

    Mně spíš zajímá jak je to s původností Vašich receptů?:-))

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 14:13

    Pán Novák, neťahajte ma za slovíčka :))) Nepíšem, že cesnak prerazí sezam, len že má výraznú chuť :)))

  • Gábina H | 5. 11. 2008 11:36

    Díky Terezko, dám "přiměřeně". Brzy vyzkouším, česnek máme rádi a žemličky vypadají nádherně.

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 07:03

    Nechytajte ma za slovíčka, pán Otakar, na tiež nie je poitrebná veľká dávka fantázie :))) Sezamové semienka majú výraznejšiu chuť, nehovorím o vôni, a nehovorím ani o prerazení chute. Pekný deň vám prajem:)))

  • Otakar Novák | 4. 11. 2008 22:23

    A já sem si říkal jakou máte fantazii:-) A kdepak se prodává sezam co přerazí česnek?

  • Tereza J. | 4. 11. 2008 21:51

    Mirka más pravdu, sú výborné Recept bol kedysi dávno v Živote, je to už snáď aj 20 rokov. Vajíčkom potieram, ale sezamom nesypem, sezam má dosť výraznú chuť, tu by podľa mňa mala dominovať pomazánka. Ale každý má inú chuť samozrejme:)))

  • Mirka G. | 4. 11. 2008 20:15

    Ja tento recept robievam už roky, ale vždy z dvojitej dávky, lebo jedna je málo a dávam vždy polohrubú múku. Odkedy mám pekáreň, tak kysnuté cesto robím iba v nej - takže je to úplne bez problémov.Žemličky sú super, všade majú úspech, lebo okrem toho, že sú výborné, aj vyzerajú ako maľované.Ja ich pred pečením potieram vajcom a posýpam sézamovými semienkami.

  • Tereza J. | 4. 11. 2008 17:06

    Gabika, to závisí od tej majolky, môžete použiť aj tatarku. Ale okolo 100 - 120 g- Aby ste dostali pománku, ktorá nebude priveľmi hustá, ale nebude vám vytekať zo žemličiek. Cesnakom nešetrite :)))

  • Gábina H | 4. 11. 2008 15:49

    Terezko, kelímek majolky má být jak velký? 100 g?

  • Tereza J. | 30. 12. 2007 07:09

    Zdenička, aj keď pôvodný recept znie na hrubú múku, používam väčšinou polohrubú. Čo sa týka pekárne, to neviem poradiť, pekáreň som dostala až teraz na Vianoce od dcéry, robím klasicky. Ale žemličky sú skutočne dobré, hlavne tá pomazánka, cesnakom nešetrite, ochutnajte ju, mala by byť tým cesnakom cítiť dosť, dajte ho podľa chuti. Ak by ste na ozdobu nemali teraz v zime vňať, vložte maličký trojuholníček zo zelenej papriky.

  • Zdeňka | 29. 12. 2007 19:13

    Terezko,opravdu má být hrubá mouka?A můžu těsto připravit v domácí pekárně? Jinak moc zdravím a přeju krásného Silvestra a šťastný a spokokený celý příští rok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hrubá mouka Majonéza Mléko Petrželová nať Rajče Salám Sůl Tuk Uzený sýr Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
27
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
26
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Želva II.
Želva II.
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlovka
Žemlovka
  • Recepty.cz
  • Žemličky s česnekovou pomazánkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact