• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Žemličky s česnekovou pomazánkou
Napište svůj komentář k receptu

Žemličky s česnekovou pomazánkou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Žemličky
    • 1
      kg hrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 3
      dl mléko
    • 30
      g tuk
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
  • Pomazánka
    • 150
      g uzený sýr
    • 1
      kelímek majonéza
    • 120
      g zakysaná smetana
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • 100
      g salám suchý
    • 1
      ks rajče
    • 1
      hrst petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Z přísad připravíme klasické kynuté těsto. Necháme vykynout a rukou tvarujeme kuličky - žemličky s průměrem asi 3 cm. Uložíme na plech a upečeme. Necháme vychladnout.
2
Potom žemličky nakrájíme (nepřekrojíme úplně) a lžičkou do nich vložíme pomazánku. Do každé žemličky vložíme stočené kolečko salámu, měsíček rajčete a lístek natě tak, aby je bylo vidět.
3
Pomazánka: smícháme majolku, smetanu, na jemno strouhaný sýr, prolisovaný česnek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)

Obložené rybí žemličky (housky,…

Chuťovky s jemnou pomazánkou

Chuťovky s jemnou pomazánkou

Chuťovky se sýrovou pomazánkou

Chuťovky se sýrovou pomazánkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 19. 11. 2008 09:00

    Terezko, díky za recept žemličky i čsneková pomazánka měly velký úspěch. Některé jsem plnila krabí pomazánkou (krabí tyčinky, nastrouhaná mrkev, tavený sýr, majonéza, citronová šťáva). Velká 1**

  • Vlaďka Daranská | 6. 11. 2008 10:29

    Milé dámy,nereagujte a svorně ignorujte tento škodlivý virus"rýpus"!:-)) Je přece zcela jedno,jakých je názorů. Když nenajde odezvy,přestane ho to časem bavit a třeba odtáhne jinam. Paní Terezo,žemličky jsem včera upekla s přídavkem hrubé celozrnné mouky a dávám 1:-)

  • Di - | 6. 11. 2008 10:20

    Žemličky - banketky jsem dělávala hlavně dříve, když nebyl takový výběr pečiva v obchodech. Podle mého receptu se dávala polohrubá mouka a 80 g héry, dále byly ingredience stejné. Plnila jsem máslem ušlehaným s taveným sýrem + šunkou nebo některým z trvanlivých salámů, později pomazánkou z krabích tyčinek nebo z hermelínovou. Tip na novou zajímavou náplň mě láká žemličky opět jednou upéct.

  • Di - | 6. 11. 2008 07:44

    Víte, paní Zdeno, je jen dobře, že ti slušní vždycky jen nemlčí a nenechávají si všechno líbit. Oni ti druzí pak totiž nevědí, kdy přestat. Vždyť pana Nováka známe a takových je tu pár. Sami s žádnou troškou do mlýna nepřijdou, jen se občas vynoří a rýpou a rýpou a rýpou .... Proč si myslíte, že si tentokrát vzal na mušku oblíbenou a úspěšnou přispěvatelku Terezu, která opravdu nemá zapotřebí někoho okrádat o recepty? A je jen dobře, že se s námi podělí o to, jak to dělá ona. O co se námi asi podělí pan Novák? o to jeho rejsnění asi nikdo moc nestojí! Ostatně já si nemyslím, že se tak moc baví, on se spíše dusí úspěchy jiných, dobře mu tak!

  • Zdena z JM | 6. 11. 2008 07:22

    Opět několik stránek nic neříkajících komentářů.Myslím, že se pan Novák ohromně baví nad tím, jak se tady rozčilujete.

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 22:24

    Marie, když jsem do vyhledávání zadala jméno autora- v tomhle případě Otakar Novák, tak mi vyjelo, že žádný takový recept nebyl nalezen! Cháááá!! Aspoň jsem se s chutí zasmála

  • Jarka O. | 5. 11. 2008 22:08

    Jéžiš, zase je to tady! Pane Novák, jaké PLAGIÁTORSTVÍ, prosím vás?? Podobný recept najdete v každé větší kuchařce. Ale vy si prostě musíte kopnout. Vám vůbec nejde o recept, ale o toho, kdo jej sem zaslal...řešte si prosím své komplexy někde jinde.

  • Marie H. | 5. 11. 2008 21:41

    Jani, tady to je taky. Když si ve vyhledávání zadáš jméno´autora / uživatele /,tak Ti vyjedou všechny jeho recepty.

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 21:28

    Jó a Trezko, máš to za 1!!Aspoň tedy ode mne a doufám, že ostatní se přidají

  • Jana Remková | 5. 11. 2008 21:27

    Já jsem opravdu nikdy nepochopila, o co takovým lidem jde, když v jednom kuse vytahují původnost receptů. Koupím si nějaké recepty, líbí se mi nějaké a je tam třeba uveden i zdroj- jméno, město ale pane Nováku- ne adresa!!!! Nebo, jak se mám dotyčné zeptat, jestli mohu uveřejnit recept, který nejspíš taky někde našla a předala dál? Vaše starosti na moji hlavu!!! Proč tady není,jako na Topreceptech výběr receptů každého z nás?Tak moc ráda bych viděla ty vaše a prozkoumala, kolik jste jich právě vy vymyslel!!

  • Petule B. | 5. 11. 2008 21:00

    Asi pana Nováka štve, že sem ten recept nedal první on, když si ho všichni tak pochvalují. Zrovna ho vytáhl ze šuplíku, chtěl ho sem prásknout - a voila :o))) Tak se jím hlavně nedejte nikdo otrávit! Důležité přece je, se o takovéto výborné recepty podělit, ať už jsme ho vymysleli nebo jen měli dobý nápad ho sem dát. Hezký večer všem!

  • Olga Zehnalová | 5. 11. 2008 20:36

    Teda p.Novák, takto do niekoho rýpať, že Vás to baví. Na túto stránku chodím veľmi rada preto, že sa tu dozviem veľa zaujímavého , prečítam si rô zne rady, vymením skúsenosti s inými dievčatami , získam nové recepty, ktoré postupne vyskúšam . Ale takýto spôsob diskusie sa sem nehodí.

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 20:13

    Mirka más pravdu, sú výborné Recept bol kedysi dávno v Živote, je to už snáď aj 20 rokov. Vajíčkom potieram, ale sezamom nesypem, sezam má dosť výraznú chuť, tu by podľa mňa mala dominovať pomazánka. Ale každý má inú chuť samozrejme:)))

  • ladislava staffenová | 5. 11. 2008 19:58

    Pane Novák. Mám prosbu, uveřejněte zde prosím autora tohoto receptu, kdy, kde byl poprvé zveřejněn. Stále jen kritzujete, napaedáte, ale nic konjrétně neuvádíte. Ono napadat a jen tak plácat do větru umí každý. Tak se projevte s konkrétní informací.

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 19:55

    Hmmm sláva plagiátorství :-) Přeji klidné spaní:-))

  • ladislava staffenová | 5. 11. 2008 19:51

    Přesně tak, Terezko. Ty si snad tu odpověď zkopíruj a jen ji vkládej na podobnou kritiku původnosti receptů. Kdo asi první přišel na to, že je lepší maso na ohni, než ho hryzat syrové? Pochybuju, že to byl na celém světě nějaký PRVNÍ OPOČLOVĚK a ti ostatní už jen kopírovali, dublovali a sami nic nevymysleli.Tudíž byli podvodníci. Hezý večer u večeře a pozor, aby byla originální. :-))))

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 19:40

    Pán Novák, recepty zbieram vyše 35 rokov, z rôznych zdrojov, tak ako všetky recepty, ktoré tu sú. Je veľmi málo receptov, ktoré vymyslí komplet niekto sám. A varím veľmi pestro, recept, ktorý získam, vyskúšam. Ak nechutí príliš, druhýkrát ho nerobím. Mnohé recepty si upravujem podľa našich chutí. Ani recepty vo vydávaných knihách nie sú pôvodné, autori ich určite nevymysleli. Kto vymyslel sviečkovú, knedlo, vepřo, zelo, a ostatné bežné jedlá, ktoré varíme ? A sú ich plné knihy, šasopisy, weby... Tak aká pôvodnosť ? Prajem pekný večer:)))

  • Otakar Novák | 5. 11. 2008 18:22

    Mně spíš zajímá jak je to s původností Vašich receptů?:-))

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 14:13

    Pán Novák, neťahajte ma za slovíčka :))) Nepíšem, že cesnak prerazí sezam, len že má výraznú chuť :)))

  • Gábina H | 5. 11. 2008 11:36

    Díky Terezko, dám "přiměřeně". Brzy vyzkouším, česnek máme rádi a žemličky vypadají nádherně.

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 07:03

    Nechytajte ma za slovíčka, pán Otakar, na tiež nie je poitrebná veľká dávka fantázie :))) Sezamové semienka majú výraznejšiu chuť, nehovorím o vôni, a nehovorím ani o prerazení chute. Pekný deň vám prajem:)))

  • Otakar Novák | 4. 11. 2008 22:23

    A já sem si říkal jakou máte fantazii:-) A kdepak se prodává sezam co přerazí česnek?

  • Tereza J. | 4. 11. 2008 21:51

    Mirka más pravdu, sú výborné Recept bol kedysi dávno v Živote, je to už snáď aj 20 rokov. Vajíčkom potieram, ale sezamom nesypem, sezam má dosť výraznú chuť, tu by podľa mňa mala dominovať pomazánka. Ale každý má inú chuť samozrejme:)))

  • Mirka G. | 4. 11. 2008 20:15

    Ja tento recept robievam už roky, ale vždy z dvojitej dávky, lebo jedna je málo a dávam vždy polohrubú múku. Odkedy mám pekáreň, tak kysnuté cesto robím iba v nej - takže je to úplne bez problémov.Žemličky sú super, všade majú úspech, lebo okrem toho, že sú výborné, aj vyzerajú ako maľované.Ja ich pred pečením potieram vajcom a posýpam sézamovými semienkami.

  • Tereza J. | 4. 11. 2008 17:06

    Gabika, to závisí od tej majolky, môžete použiť aj tatarku. Ale okolo 100 - 120 g- Aby ste dostali pománku, ktorá nebude priveľmi hustá, ale nebude vám vytekať zo žemličiek. Cesnakom nešetrite :)))

  • Gábina H | 4. 11. 2008 15:49

    Terezko, kelímek majolky má být jak velký? 100 g?

  • Tereza J. | 30. 12. 2007 07:09

    Zdenička, aj keď pôvodný recept znie na hrubú múku, používam väčšinou polohrubú. Čo sa týka pekárne, to neviem poradiť, pekáreň som dostala až teraz na Vianoce od dcéry, robím klasicky. Ale žemličky sú skutočne dobré, hlavne tá pomazánka, cesnakom nešetrite, ochutnajte ju, mala by byť tým cesnakom cítiť dosť, dajte ho podľa chuti. Ak by ste na ozdobu nemali teraz v zime vňať, vložte maličký trojuholníček zo zelenej papriky.

  • Zdeňka | 29. 12. 2007 19:13

    Terezko,opravdu má být hrubá mouka?A můžu těsto připravit v domácí pekárně? Jinak moc zdravím a přeju krásného Silvestra a šťastný a spokokený celý příští rok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hrubá mouka Majonéza Mléko Petrželová nať Rajče Salám Sůl Tuk Uzený sýr Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

90
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
77
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
41
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
38
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Pocta Jiřímu Bartoškovi (†78) bez Balzerové: Důvod její nepřítomnosti!

Pocta Jiřímu Bartoškovi (†78) bez Balzerové: Důvod její nepřítomnosti!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Želva II.
Želva II.
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlovka
Žemlovka
  • Recepty.cz
  • Žemličky s česnekovou pomazánkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact