• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Zemlbába se švestkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g švestky vypeckované, cca
    • 250
      g vánočka nebo starší bochánek, případně housky, cca
    • 300
      ml mléko cca 250 -
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá
    • cukr
    • hnědý rum - není nutný
    • 25
      g máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.
2
Žloutky vyšleháme v misce s troškou cukru a vmícháme mléko. V mléce svižně (aby se příliš "nenacucaly") namáčíme plátky pečiva a vyskládáme s nimi dno zapékací mísy nebo dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo vymazali máslem, kde plátky ještě pokapeme maličko rumem. Na plátky nandáme polovinu švestek, které ochutíme skořicí a případně i cukrem (dle sladkosti švestek). Švestky poklademe opět plátky pečiva protaženého v mléce, pokapeme rumem, posypeme zbylými švestkami, které opět dochutíme skořicí a cukrem. Pak na švestky nasypeme drobenku ze zbylého pečiva, kterou lehce pokapeme rumem (nebo mlékem) a rozpuštěným máslem.
3
Zaklopíme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut, pak alobal sundáme a nandáme sníh vyšlehaný z bílků, který jsme ochutili cukrem a skořicí a dopečeme dozlatova.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Po vyndání z trouby necháme krátce odstát, pak pokrájíme a podáváme. Podávat můžeme s kopečkem zakysané smetany nebo pokud jsme během přípravy nedoslazovali, můžeme posypat moučkovým cukrem. Zemlbába je výborná i po zchladnutí, já ji tak mám dokonce i radši, chutná mi víc než ovocné koláče a dorty.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Máslo Mléko Skořice - mletá Švestky Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

108
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
19
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact