• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Zemlbába se švestkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g švestky vypeckované, cca
    • 250
      g vánočka nebo starší bochánek, případně housky, cca
    • 300
      ml mléko cca 250 -
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá
    • cukr
    • hnědý rum - není nutný
    • 25
      g máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.
2
Žloutky vyšleháme v misce s troškou cukru a vmícháme mléko. V mléce svižně (aby se příliš "nenacucaly") namáčíme plátky pečiva a vyskládáme s nimi dno zapékací mísy nebo dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo vymazali máslem, kde plátky ještě pokapeme maličko rumem. Na plátky nandáme polovinu švestek, které ochutíme skořicí a případně i cukrem (dle sladkosti švestek). Švestky poklademe opět plátky pečiva protaženého v mléce, pokapeme rumem, posypeme zbylými švestkami, které opět dochutíme skořicí a cukrem. Pak na švestky nasypeme drobenku ze zbylého pečiva, kterou lehce pokapeme rumem (nebo mlékem) a rozpuštěným máslem.
3
Zaklopíme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut, pak alobal sundáme a nandáme sníh vyšlehaný z bílků, který jsme ochutili cukrem a skořicí a dopečeme dozlatova.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Po vyndání z trouby necháme krátce odstát, pak pokrájíme a podáváme. Podávat můžeme s kopečkem zakysané smetany nebo pokud jsme během přípravy nedoslazovali, můžeme posypat moučkovým cukrem. Zemlbába je výborná i po zchladnutí, já ji tak mám dokonce i radši, chutná mi víc než ovocné koláče a dorty.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Máslo Mléko Skořice - mletá Švestky Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

62
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče
39
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
37
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
32
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
29
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact