• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Zemlbába se švestkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g švestky vypeckované, cca
    • 250
      g vánočka nebo starší bochánek, případně housky, cca
    • 300
      ml mléko cca 250 -
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá
    • cukr
    • hnědý rum - není nutný
    • 25
      g máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.
2
Žloutky vyšleháme v misce s troškou cukru a vmícháme mléko. V mléce svižně (aby se příliš "nenacucaly") namáčíme plátky pečiva a vyskládáme s nimi dno zapékací mísy nebo dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo vymazali máslem, kde plátky ještě pokapeme maličko rumem. Na plátky nandáme polovinu švestek, které ochutíme skořicí a případně i cukrem (dle sladkosti švestek). Švestky poklademe opět plátky pečiva protaženého v mléce, pokapeme rumem, posypeme zbylými švestkami, které opět dochutíme skořicí a cukrem. Pak na švestky nasypeme drobenku ze zbylého pečiva, kterou lehce pokapeme rumem (nebo mlékem) a rozpuštěným máslem.
3
Zaklopíme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut, pak alobal sundáme a nandáme sníh vyšlehaný z bílků, který jsme ochutili cukrem a skořicí a dopečeme dozlatova.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Po vyndání z trouby necháme krátce odstát, pak pokrájíme a podáváme. Podávat můžeme s kopečkem zakysané smetany nebo pokud jsme během přípravy nedoslazovali, můžeme posypat moučkovým cukrem. Zemlbába je výborná i po zchladnutí, já ji tak mám dokonce i radši, chutná mi víc než ovocné koláče a dorty.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Máslo Mléko Skořice - mletá Švestky Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Cuba libre

Cuba libre

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Doporučujeme

20 minut
Buřty na pivu v briošce

Buřty na pivu v briošce

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

198
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
38
PIZZA ŠNECI
PIZZA ŠNECI
33
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech -…

Zajímavé články

Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Farmář Daniel Pavliš (31) vydržel v Survivoru magických 69 dní: Býval jsem outsider, ostrov to změnil!

Farmář Daniel Pavliš (31) vydržel v Survivoru magických 69 dní: Býval jsem outsider, ostrov to změnil!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

Další doporučené recepty:

Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact