• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Zemlbába se švestkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g švestky vypeckované, cca
    • 250
      g vánočka nebo starší bochánek, případně housky, cca
    • 300
      ml mléko cca 250 -
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá
    • cukr
    • hnědý rum - není nutný
    • 25
      g máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.
2
Žloutky vyšleháme v misce s troškou cukru a vmícháme mléko. V mléce svižně (aby se příliš "nenacucaly") namáčíme plátky pečiva a vyskládáme s nimi dno zapékací mísy nebo dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo vymazali máslem, kde plátky ještě pokapeme maličko rumem. Na plátky nandáme polovinu švestek, které ochutíme skořicí a případně i cukrem (dle sladkosti švestek). Švestky poklademe opět plátky pečiva protaženého v mléce, pokapeme rumem, posypeme zbylými švestkami, které opět dochutíme skořicí a cukrem. Pak na švestky nasypeme drobenku ze zbylého pečiva, kterou lehce pokapeme rumem (nebo mlékem) a rozpuštěným máslem.
3
Zaklopíme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut, pak alobal sundáme a nandáme sníh vyšlehaný z bílků, který jsme ochutili cukrem a skořicí a dopečeme dozlatova.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Po vyndání z trouby necháme krátce odstát, pak pokrájíme a podáváme. Podávat můžeme s kopečkem zakysané smetany nebo pokud jsme během přípravy nedoslazovali, můžeme posypat moučkovým cukrem. Zemlbába je výborná i po zchladnutí, já ji tak mám dokonce i radši, chutná mi víc než ovocné koláče a dorty.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Máslo Mléko Skořice - mletá Švestky Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Dort od krtka

Dort od krtka

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Bulharský salát

Bulharský salát

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

202
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
38
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
34
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
32
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
28
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact