• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Zemlbába se švestkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g švestky vypeckované, cca
    • 250
      g vánočka nebo starší bochánek, případně housky, cca
    • 300
      ml mléko cca 250 -
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá
    • cukr
    • hnědý rum - není nutný
    • 25
      g máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.
2
Žloutky vyšleháme v misce s troškou cukru a vmícháme mléko. V mléce svižně (aby se příliš "nenacucaly") namáčíme plátky pečiva a vyskládáme s nimi dno zapékací mísy nebo dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo vymazali máslem, kde plátky ještě pokapeme maličko rumem. Na plátky nandáme polovinu švestek, které ochutíme skořicí a případně i cukrem (dle sladkosti švestek). Švestky poklademe opět plátky pečiva protaženého v mléce, pokapeme rumem, posypeme zbylými švestkami, které opět dochutíme skořicí a cukrem. Pak na švestky nasypeme drobenku ze zbylého pečiva, kterou lehce pokapeme rumem (nebo mlékem) a rozpuštěným máslem.
3
Zaklopíme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut, pak alobal sundáme a nandáme sníh vyšlehaný z bílků, který jsme ochutili cukrem a skořicí a dopečeme dozlatova.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Po vyndání z trouby necháme krátce odstát, pak pokrájíme a podáváme. Podávat můžeme s kopečkem zakysané smetany nebo pokud jsme během přípravy nedoslazovali, můžeme posypat moučkovým cukrem. Zemlbába je výborná i po zchladnutí, já ji tak mám dokonce i radši, chutná mi víc než ovocné koláče a dorty.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň

Žemlovka s tvarohem, čokoládovo…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Máslo Mléko Skořice - mletá Švestky Vánočka Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Okurková polévka

Okurková polévka

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

78
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
38
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
37
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Pomeje po brutálním útoku přiznává: Mám strach ze svého psa!

Andrea Pomeje po brutálním útoku přiznává: Mám strach ze svého psa!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zelouka
Zelouka
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní quiche
Zimní quiche
  • Recepty.cz
  • Zemlbába se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact