• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Želvička pro Natálku
Napište svůj komentář k receptu

Želvička pro Natálku

autor: katuwu
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • těsto na roládu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce borůvková marmeláda
  • náplň
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      kelímek polotučný tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
  • zdobení
    • 1
      balení marcipánová hmota
  • dno
    • 1
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Nejprve upečeme roládu. Z vajec a cukru ušleháme světlou pěnu, šleháme minimálně čtvrt hodiny šlehačem a pak jen ručně vmícháme mouku, nejlíp prosátou. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 18° C asi 10 minut.
2
Ještě teplé srolujeme i s papírem a počkáme, až vystydne. Potom rozbalíme, stáhneme papír a potřeme borůvkovou marmeládou a zase zarolujeme.
3
Připravíme si větší půlkruhovou mísu, vyložíme potravinovou folií. Krájíme roládu na kolečka a vyskládáme jimi celou mísu.
4
Na náplň si uvaříme hustší pudink dle návodu. Až vystydne, přimícháme k němu tvaroh z vaničky, cukr a šlehačku vyšlehanou dotuha se ztužovačem. Dobře promícháme a naplníme do vyskládané mísy. Navrch rozložíme piškoty a zatěžkáme třeba talířem. Uložíme do chladničky minimálně na 12 hodin.
5
Nakonec ozdobíme hlavičkou a nožičkami vytvarovanými z marcipánu (vyráběl manžel :-) ) a želvička je na světě!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Želvička

Dort Želvička

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Dort pro kluka

Dort pro kluka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 31. 10. 2013 07:10

    Myslíte komentář? Ten byl u předchozího receptu, který měl u sebe jen fotku, jinak nic, a tak byl smazán. Uživatel poté vložil nový recept už s popisem.

  • haolza | 30. 10. 2013 21:24

    to je zajímavé, já jsem sem příspěvek vkládala, kdepak je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Děti Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvková marmeláda Cukr Cukr krystal Dětské piškoty Hladká mouka Marcipánová hmota Polotučný tvaroh Šlehačka Vanilkový pudink Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
10
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
10
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Želé z růží
Želé z růží
Želva II.
Želva II.
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Želvička pro Natálku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact