Nejprve upečeme roládu. Z vajec a cukru ušleháme světlou pěnu, šleháme minimálně čtvrt hodiny šlehačem a pak jen ručně vmícháme mouku, nejlíp prosátou. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 18° C asi 10 minut.
2
Ještě teplé srolujeme i s papírem a počkáme, až vystydne. Potom rozbalíme, stáhneme papír a potřeme borůvkovou marmeládou a zase zarolujeme.
3
Připravíme si větší půlkruhovou mísu, vyložíme potravinovou folií. Krájíme roládu na kolečka a vyskládáme jimi celou mísu.
4
Na náplň si uvaříme hustší pudink dle návodu. Až vystydne, přimícháme k němu tvaroh z vaničky, cukr a šlehačku vyšlehanou dotuha se ztužovačem. Dobře promícháme a naplníme do vyskládané mísy. Navrch rozložíme piškoty a zatěžkáme třeba talířem. Uložíme do chladničky minimálně na 12 hodin.
5
Nakonec ozdobíme hlavičkou a nožičkami vytvarovanými z marcipánu (vyráběl manžel :-) ) a želvička je na světě!
Myslíte komentář? Ten byl u předchozího receptu, který měl u sebe jen fotku, jinak nic, a tak byl smazán. Uživatel poté vložil nový recept už s popisem.
haolza
|30. 10. 2013 21:24
to je zajímavé, já jsem sem příspěvek vkládala, kdepak je?