• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Želvička pro Natálku
Napište svůj komentář k receptu

Želvička pro Natálku

autor: katuwu
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • těsto na roládu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce borůvková marmeláda
  • náplň
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      kelímek polotučný tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
  • zdobení
    • 1
      balení marcipánová hmota
  • dno
    • 1
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Nejprve upečeme roládu. Z vajec a cukru ušleháme světlou pěnu, šleháme minimálně čtvrt hodiny šlehačem a pak jen ručně vmícháme mouku, nejlíp prosátou. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 18° C asi 10 minut.
2
Ještě teplé srolujeme i s papírem a počkáme, až vystydne. Potom rozbalíme, stáhneme papír a potřeme borůvkovou marmeládou a zase zarolujeme.
3
Připravíme si větší půlkruhovou mísu, vyložíme potravinovou folií. Krájíme roládu na kolečka a vyskládáme jimi celou mísu.
4
Na náplň si uvaříme hustší pudink dle návodu. Až vystydne, přimícháme k němu tvaroh z vaničky, cukr a šlehačku vyšlehanou dotuha se ztužovačem. Dobře promícháme a naplníme do vyskládané mísy. Navrch rozložíme piškoty a zatěžkáme třeba talířem. Uložíme do chladničky minimálně na 12 hodin.
5
Nakonec ozdobíme hlavičkou a nožičkami vytvarovanými z marcipánu (vyráběl manžel :-) ) a želvička je na světě!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Želvička

Dort Želvička

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Dort pro kluka

Dort pro kluka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 31. 10. 2013 07:10

    Myslíte komentář? Ten byl u předchozího receptu, který měl u sebe jen fotku, jinak nic, a tak byl smazán. Uživatel poté vložil nový recept už s popisem.

  • haolza | 30. 10. 2013 21:24

    to je zajímavé, já jsem sem příspěvek vkládala, kdepak je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Děti Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvková marmeláda Cukr Cukr krystal Dětské piškoty Hladká mouka Marcipánová hmota Polotučný tvaroh Šlehačka Vanilkový pudink Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Caesar salát

Caesar salát

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

171
Máslové řízky
Máslové řízky
151
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
89
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Želé z růží
Želé z růží
Želva II.
Želva II.
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Želvička pro Natálku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact