• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Želví sušenky s karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Želví sušenky s karamelem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr krystal
    • 110
      g třtinový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 120
      g hladká mouka
    • 130
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 0,50
      lžíce jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g ořechy pekanové
  • Náplň a poleva
    • 14
      ks karamely
    • 3
      lžíce smetana
    • 50
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřete s oběma cukry do pěny. Přidejte žloutek (bílek uchovejte) a vanilku a dál třete, dokud se vše nespojí. Poté zapracujte obě mouky se sodou a solí a nakonec 100 g nasekaných pekanů. Těsto zabalte do fólie a uložte na hodinu do chladničky

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Bílek našlehejte vidličkou v misce. Do druhé misky nasypte zbytek nasekaných pekanových ořechů. Z těsta tvořte kuličky asi 2 cm v průměru, namáčejte je v bílku a poté obalujte v nasekaných ořeších. Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Kávovou lžičkou nebo ukazováčkem udělejte do každé z nich důlek.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Troubu rozehřejte na 170 °C a sušenky pečte asi 10 minut. Mezitím připravte karamelovou náplň. Rozbalené karamely nasypte do misky, přidejte smetanu a rozpusťte v mikrovlnné troubě. Dobře promíchejte dohladka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Důlky v upečených sušenkách naplňte karamelem a sušenky pokapejte čokoládou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’

Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’

Medové sušenky

Medové sušenky

Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD Vánoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr krystal Hladká mouka Hořká čokoláda Jedlá soda Karamely Máslo Ořechy pekanové Smetana Sůl Třtinový cukr Vanilkový extrakt Vejce

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
26
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
25
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Želé z jablek a ananasu
Želé z jablek a ananasu
Želé z růží
Želé z růží
Želva II.
Želva II.
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Želví sušenky s karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact