• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Želví sušenky s karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Želví sušenky s karamelem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr krystal
    • 110
      g třtinový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 120
      g hladká mouka
    • 130
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 0,50
      lžíce jedlá soda
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g ořechy pekanové
  • Náplň a poleva
    • 14
      ks karamely
    • 3
      lžíce smetana
    • 50
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřete s oběma cukry do pěny. Přidejte žloutek (bílek uchovejte) a vanilku a dál třete, dokud se vše nespojí. Poté zapracujte obě mouky se sodou a solí a nakonec 100 g nasekaných pekanů. Těsto zabalte do fólie a uložte na hodinu do chladničky

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Bílek našlehejte vidličkou v misce. Do druhé misky nasypte zbytek nasekaných pekanových ořechů. Z těsta tvořte kuličky asi 2 cm v průměru, namáčejte je v bílku a poté obalujte v nasekaných ořeších. Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Kávovou lžičkou nebo ukazováčkem udělejte do každé z nich důlek.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Troubu rozehřejte na 170 °C a sušenky pečte asi 10 minut. Mezitím připravte karamelovou náplň. Rozbalené karamely nasypte do misky, přidejte smetanu a rozpusťte v mikrovlnné troubě. Dobře promíchejte dohladka. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Důlky v upečených sušenkách naplňte karamelem a sušenky pokapejte čokoládou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’

Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’

Medové sušenky

Medové sušenky

Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD Vánoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr krystal Hladká mouka Hořká čokoláda Jedlá soda Karamely Máslo Ořechy pekanové Smetana Sůl Třtinový cukr Vanilkový extrakt Vejce

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Medovník V.

Medovník V.

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

64
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
53
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
26
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Želé z jablek a ananasu
Želé z jablek a ananasu
Želé z růží
Želé z růží
Želva II.
Želva II.
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Želví sušenky s karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact