• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Želva II.
Napište svůj komentář k receptu

Želva II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želva II.
Želva II.
Želva II.
Želva II.
Želva II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vanilkový pudink Nebo banánové
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      ks tvaroh
    • 750
      ml mléko
    • 1
      balíček želatina
    • 6
      ks kiwi
    • 1
      ks citron
    • 0,50
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkotvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme folií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinko-tvarohovou směsí nejprve opatrně potřeme slabou vrstvou celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme folií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
2
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opartně sejmeme folii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči, ploutve uděláme z kiwi, které šikno rozřízneme nejprve na půl a po té půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu "želvy", ploutvičky z kiwi řezem směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
3
Nejsem autorkou tohoto receptu. Tento recept jsem našla a vyzkoušela z časopisu Pošli recept a trochu jsem si ho upravila dle vlastních potřeb, přidala jsem želatinu, aby směs byla pevnější, původní ploutve z banánů jsem nahradila kiwi. Želvičku jsem dělala neteři k nerozeninám a moc se líbila a chutnala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želva

Želva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:34

    mám ho v lednici 3 dny a nikdy nezhořkne.... a dělám ho už dlouho

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:32

    Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :) Fotografii už jsem dávala :D

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:25

    Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:34

    ;-)

  • Šárka Vránová | 17. 3. 2010 20:13

    Tak mě napadla jiná varianta,nemám ji vyzkoušenou,je to pouze nápad. Přidat do pudinkové směsi zelené potravinářské barvivo a kiwi nahradit kolečky ananasu.Nevím jestli existuje kiwi pudink, tak by to mohlo být i z něj.

  • Zuzana Šindlerová | 17. 3. 2010 10:54

    Simi, o kiwi je to známé, že postupem času oloupané hořkne. Taky jsme ho dali ve škole do ovocného salátu, když se konzumuje hned, je výborný, čím dýl se nechá, fakt hořkne. Už ho nedáváme.

  • Šárka Vránová | 16. 3. 2010 17:03

    Jsou to zajímavé postřehy.Nám to do druhého dne v lednici nezhořklo tak nevím.

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 14:12

    Kiwi obsahuje enzym, který štěpí bílkoviny. Doporučuje se kiwi chviličku spařit vařící vodou. Totéž platí třeba pro čerstvý ananas. Hodně zralé plody mají enzymů méně.

  • ladislava staffenová | 16. 3. 2010 14:04

    Simčo, já jsem někde četla nebo slyšela, že kiwi hořkne při přidánií do jogurtu, tvarohu, zakysanky . tedy zakysaných mléčných výrobků - proto jsem ho z tohoto důvodu nikdy do ovocných tbarohů nepřidávala. Netvrdím, že moje úvaha je správná, píšu, jen, co jsem slyšela/četla...;-))

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 14:02

    Tady se to už řešilo: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRLMQMRQD&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Simča Sládková | 16. 3. 2010 13:05

    Je to moc pěkné, já mám ale špatnou zkušenost s kiwi... Dala jsem ho do ovocného salátu a do ovocného tvarohu a v obou případech mi to zhořklo. Takže bych se toho bála. Nevíte, čím to mohlo být - to zhořknutí???

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 11:21

    Moc hezká želva ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Dětské piškoty Kiwi Mléko Tvaroh Vanilkový pudink Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

62
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
60
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
46
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
37
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
29
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Želatinová vajíčka
Želatinová vajíčka
Želé z jablek a ananasu
Želé z jablek a ananasu
Želé z růží
Želé z růží
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
  • Recepty.cz
  • Želva II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact