Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkotvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme folií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinko-tvarohovou směsí nejprve opatrně potřeme slabou vrstvou celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme folií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
2
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opartně sejmeme folii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči, ploutve uděláme z kiwi, které šikno rozřízneme nejprve na půl a po té půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu "želvy", ploutvičky z kiwi řezem směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
3
Nejsem autorkou tohoto receptu. Tento recept jsem našla a vyzkoušela z časopisu Pošli recept a trochu jsem si ho upravila dle vlastních potřeb, přidala jsem želatinu, aby směs byla pevnější, původní ploutve z banánů jsem nahradila kiwi. Želvičku jsem dělala neteři k nerozeninám a moc se líbila a chutnala.
Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :) Fotografii už jsem dávala :D
Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :)
Tak mě napadla jiná varianta,nemám ji vyzkoušenou,je to pouze nápad. Přidat do pudinkové směsi zelené potravinářské barvivo a kiwi nahradit kolečky ananasu.Nevím jestli existuje kiwi pudink, tak by to mohlo být i z něj.
Zuzana Šindlerová
|17. 3. 2010 10:54
Simi, o kiwi je to známé, že postupem času oloupané hořkne. Taky jsme ho dali ve škole do ovocného salátu, když se konzumuje hned, je výborný, čím dýl se nechá, fakt hořkne. Už ho nedáváme.
Šárka Vránová
|16. 3. 2010 17:03
Jsou to zajímavé postřehy.Nám to do druhého dne v lednici nezhořklo tak nevím.
Jarka O.
|16. 3. 2010 14:12
Kiwi obsahuje enzym, který štěpí bílkoviny. Doporučuje se kiwi chviličku spařit vařící vodou. Totéž platí třeba pro čerstvý ananas. Hodně zralé plody mají enzymů méně.
ladislava staffenová
|16. 3. 2010 14:04
Simčo, já jsem někde četla nebo slyšela, že kiwi hořkne při přidánií do jogurtu, tvarohu, zakysanky . tedy zakysaných mléčných výrobků - proto jsem ho z tohoto důvodu nikdy do ovocných tbarohů nepřidávala. Netvrdím, že moje úvaha je správná, píšu, jen, co jsem slyšela/četla...;-))
Jarka O.
|16. 3. 2010 14:02
Tady se to už řešilo: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRLMQMRQD&id_kategorie=JNLQCOO5
Simča Sládková
|16. 3. 2010 13:05
Je to moc pěkné, já mám ale špatnou zkušenost s kiwi... Dala jsem ho do ovocného salátu a do ovocného tvarohu a v obou případech mi to zhořklo. Takže bych se toho bála. Nevíte, čím to mohlo být - to zhořknutí???