• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelouka
Napište svůj komentář k receptu

Zelouka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelouka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kysané zelí
    • 500
      g vařené brambory
    • 5
      ks vařená vejce
    • 1,50
      l voda
    • 2,50
      dl smetana 12%
    • sůl
    • bobkový list
    • pepř celý
    • kmín
    • 60
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených brambor a vajec, nebo se obojí podává zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marbrun | 29. 1. 2016 08:34

    Moje maminka i babička dělaly jenom "bílou" zelňačku. Vajíčko dávaly syrové do ještě vařící se polévky a vidličkou promíchaly. Potom se polévka nalévala na šťouchané brambory se smaženou cibulkou. Famózní záležitost. V tradici doma pokračujeme. Polévka je oblíbenější než známější "červená"

  • BronislavaP
    BronislavaP | 28. 1. 2016 17:41

    U nás doma zbožňujeme kysané zelí, takže jsem ho tam naládovala ještě více a výsledek byl skvělý...

  • Ilona Galová | 4. 1. 2012 18:23

    Dělám jí obdobně s kysanou smetanou.

  • Zdena | 6. 6. 2011 19:25

    Obyčejná a dobrá polévka,podávám jí s bramborem na loupačku rozpečeným v troubě a do polévky dávám brambor jen trochu.

  • Di - | 12. 11. 2009 07:27

    Tak téhle polévce se u nás doma říkalo couračka a jedla se na Štědrý den v poledne jako postní jídlo. Kdo se postil, viděl zlaté prasátko (??). Musím se přiznat, že mě moc nejela, ale protože mám ráda tradice, tak vařím na Štědrý den zelňačku ovšem s klobásou a paprikou. S postním jídlem to pak opravdu nemá nic společného, zlaté prasátko se nedostavuje ....

  • Jarka O. | 11. 11. 2009 20:53

    My jsme to doma jedli s bramborama na loupačku, byly v míse uprostřed stolu a každý si osolil ten svůj brambor, ukousl a zajedl polévkou...mňam! Ještě ji občas dělám. Vejce k tomu nedávám, ale nemůže to s ním být špatné :-)

  • recepty 73 | 11. 11. 2009 16:09

    Recept je opsaný z časopisu,ale osobně jsem vyzkoušel.Brambory a vejce jsem podával zvlášť a koření jsem vařil v gázovém pytlíčku,abych ho nemusel pracně lovit.Je to takové nenáročné,rychlé.Množství koření nebylo přesně udáno,takže každý jak uzná za vhodné.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Kmín Kysané zelí Pepř celý Smetana 12% Sůl Vařená vejce Vařené brambory Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Domácí kečup

Domácí kečup

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Žampionová smaženice
Žampionová smaženice
19
Dýňový kompot
Dýňový kompot
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Zelný salát se sýrem a česnekem
Zelný salát se sýrem a česnekem
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
  • Recepty.cz
  • Zelouka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact