• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát s cibulí a hořčicí

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát s cibulí a hořčicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g bílé zelí
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      miska pepř mletý
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na jemné nudličky. Zálivku připravíme z: oleje, hořčice, octa (asi 2-3 lžíce), soli (asi 1 a půl lžíce), pepře (1 lžíci i více), cukru krystalu (asi 3 lžíce) a nastrouhané cibule.Z álivku jak jsem popsal neberte přesně tak jak jsem psal, ale podle chuti kdy přesně poznáte, že to je ono! Občas většinou dorovnáváte poměr mezi solí a cukrem.
2
Promíchejte se zelím a nechte v lednici minimálně hodinu uležet. Hlavně když je v lednici i dva dny, tak je k sežrání, ale tak dlouho tam nevydrží. Dobrou chuť, dá se jíst ke všemu, ale samotný je nejlepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kiwi.jana | 19. 11. 2010 18:27

    Vynikající salát :-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • Anna Nováková | 11. 11. 2007 11:25

    Moc dobré. Včera na zkoušku jen z malého množství. Ńestačilo to. Dnes z velké dávky jako příloha k vepřové kýtě rytíře Fryduše (recept mezi TOP) místo bramror nebo hranolků. Budu dělat častěji.

  • Alberto Mackenzie | 11. 6. 2007 22:38

    http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-t.aoswav.info <a href="http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-h.aoswav.info">dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88</a> [url]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b1.aoswav.info[/url] [url=http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b2.aoswav.info]dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88[/url] [u]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b3.aoswav.info[/u] 3fcc621abccddfc620568e2850cf1aed

  • 6Verunka 6 | 31. 5. 2007 12:55

    Salát nemá chybu. Rychlý, dobrý a mňam.

  • Katka Němcová | 28. 1. 2007 14:15

    Salát jsem dělala k nedělnímu obědu a byl opravdu moc dobrý. Všem doporučuji!

  • Pavla | 1. 11. 2006 00:32

    Ty jo, tak jsem teďka udělala tenhle salátek, ale musela jsem bez cukru, protože manžel má dietu a nesmí ho, ale je i tak úžasný a neodolala jsem a hned jsem si musela nandat, jsem zvědavá, jaký bude zítra, protože teď je výborný...

  • Markéta | 21. 9. 2006 15:43

    Teda to je bašta!!! Salátek jsem si udělala včera večer a protože už bylo moooc pozdě, ani jsem ho nechutnala a dnes jsem si ho otevřela a je to PARÁDA! Mňam mňam :o) Dala jsem kremžsou hořčici a má to šmrnc. Dnes budu dělat další :o)

  • marie vasova | 15. 11. 2005 10:36

    Salát je výborný, má šmrnc. Všem chutnal. Zjistila jsem, že i uvedené množství zálivky je minimálně na 1 kg zelí. Udělala jsem přesně podle předpisu a musela jsem ještě přikrouhat zelí a nastrouhala jsem k tomu i 2 mrkve a jablko a to proto abych tu sílu nálevu trochu zmírnila. Příště už budu chytřejší.jinak dávám 1!

  • Helča | 8. 11. 2005 08:16

    Zkuste udělát salát takto : nakrouhat velkou hlávku zelí (nejlít na V struhadle- je jemňoučké) do velké mísy, udělat zálivku bez vody a hořčice a potom odebrat část, do které se vmíchá nasekaný kopr, do dálší části nastrohaná mrkev, do dálší nastrohaný křen Já týto různé saláty dávám do 0,7 sklenic,jenom je přikryju víčkem a potom buď jíme jako salát, nebo na talíře jako oblohu. Chutnají skvěle a i taku vypadají pěkně. Je také výborné přidat do základního zelí trošku kari koření a kukuřici.

  • MílaK. | 20. 5. 2005 15:23

    výborný salátek,už si ho dovedu představit,až bude nové zelí,ale kolik ho udělat aby vydržel!?vždyť ani nevím jak chutná druhý den,v paneláku není kam schovat!!!!

  • Jana Povolná | 8. 4. 2005 10:50

    Musím ho dnes udělat ještě jednou,dojedli jsme ho už včera s kuřecím masem v bramboráku. A teď řekněte mi jaké mám udělat množství,aby se salát dočkal těch 2 dnů?U nás mizí opravdu neuvěřitelně :-D a to jsem ho dělala z kila a půl !!!

  • Jana Povolná | 6. 4. 2005 18:41

    Tak jsem ho dnes udělala z dvojnásobné dávky,měli jste pravdu - ten včerejší se dneška nedožil i když jsem tam dala trochu té vody.Dnes jsem ho udělala přesně podle vašich rad a už ho chodím ochutnávat,myslím,že se zase nestihne pořádně uležet- jdu ho uklidit do ledničky,aby se uležel aspoň tu hodinu :-D DĚKUJI ZA RADY A SUPER RECEPT

  • Alena | 6. 4. 2005 07:48

    Vodu nedávám, když se uleží chutě se promíchají a salát si potřebnou vodu pustí sám. Cibuli nestrouhám ale jemně nakrájím, a hořčice dávám dle chuti a dle množství salátu asi 2 lžíce. Dižonské dávám méně, je ostrá ale chuťově vynikající.

  • Dana M. | 6. 4. 2005 07:30

    Voda se tam nedává. Z octa, hořčice, cukru, cibule, soli a pepře si uděláte takovou "omáčku", kterou pak důkladně promícháte se zelím. Pak už jen dle chuti doladíte.

  • Jana Povolná | 5. 4. 2005 18:35

    prosím,dává se do zálivky nějaká voda?Dala jsem 4 lžíce,aby to nebylo tak octové,ale třeba to je špatně.Té cibule se mi zdálo také hodně,nastrouhala jsem půlku větší cibule - a hořčice jsem dala 1 polévkovou lžíci.Jinak je dobrý,jen mi napište,jak je to s tou vodou.

  • Marie Němcová | 5. 4. 2005 11:56

    Chystám se dát na Vaše doporučení a vyzkoušet,ale nevím kolik té hořčice??

  • HANKA | 9. 3. 2005 13:48

    Dělala jsem tento salát,měl velký úspěch.Děkuji HANKA

  • Pilence | 7. 3. 2005 11:02

    Zkousela jsem to i z cerveneho zeli, taky dobre, ale z bileho si myslim, ze to ma vetsi smrnc. Pile

  • Pavel Holeček | 5. 3. 2005 21:44

    Děkuji všem za chválu,až mi tečou slzy.S tou solí máte paní dano pravdu,ale psal jsem,že má každý jinou chuť a může více nebo méně ostré.A paní Aleno abych pravdu řekl tak jsem to z červeného zelí nezkoušel,protože doma a ani příbuzní to vždycky chtěli tak jak to měli poprvé.I s tou změnou hořčice to může být super.Budu muset vše postupně vyzkoušet.Já jsem to zkusil s křenem a je to taky fantastický.Ještě jednou všem díky moc a ať vám chutná!!!!

  • Alena | 4. 3. 2005 11:46

    Přidávám chválu k tomuto receptu, je opravdu vynikající a zkušební dávka z půl kila byla hned pryč, již se chystám dělat alespoň z trojnásobné dávky, aby vydrželo alespoň dva dny a abych věděla jak má vlastně chutnat. Předem však mám strach, že vydrží jen jeden den. Salát "holeček" nemá chybu, kdo nevěří ať si zkusí udělat dávku z půl kila a bude mít málo jako já. Sama jsem nevěřila co tady píšou, ale už věřím. Pane Holeček jde to také z červeného zelí ?

  • Dana M. | 4. 3. 2005 07:57

    Také jsem ho pro velký úspěch dělala znovu. Ten minulý nám skutečně vydržel 2 dny a ke konci byl úplně nejlepší. Tentokrát jsem ho dělala z ještě větší dávky, přidala jsem ještě půlku pekingského zelí a hořčici jsem dávala dijonskou s medem (tu jsem dávala i poprvé a nemělo to chybu). Salát je vynikající, dá se jíst skoro ke všemu, i samotný.

  • Naďa | 3. 3. 2005 13:00

    Tak jsem dělala opět,ale přidala jsem lžičku francouzké hořčice a lžičku normální.Je ostřejší,pikantní a už se vžil domácí název " salát holeček"! Díky autorovi,je to vážně pochutnáníčko...

  • Dana M. | 2. 3. 2005 08:36

    Je opravdu dobrý. Ale 1,5 lžíce soli a lžíce pepře je na 1/2 kg zelí strašně moc! Mám ráda ostrá jídla, ale tohle je fakt přehnané. Takže kdo ho budete zkoušet poprvé, dejte soli a pepře míň, nebo jednou tolik zelí.

  • Pilence | 28. 2. 2005 09:53

    Pro jistotu jsem ho udelala rovnou z kila zeli... Jak chutna za dva dny nevim... Dvere lednicky se netrhly... Jeden z komentaru: "Nechutne jedlej... "Pile

  • as | 24. 2. 2005 11:54

    Doporučuji! Dělala jsem jako přílohu k nědělnímu obědu a byla jsem překvapená!Vepřové maso naložené v oleji s gril. kořením a marinádou na kuře od Avokáda zprudka opečeme. Uděláme bramborákové těsto, při smažení z jedné strany vmáčkneme maso do těsta a otočíme. Dosmažíme. Salátem jsem dokola obložila talíř a doprostřed jsem vložila hotové "Maso v bramboráku". Bylo to opravdu dobré. Díky za recept.

  • Naďa | 16. 2. 2005 10:22

    Právě jsem dodělala,ochutnala i nezaležený je "špica"!Obávám se ale,že informace o tom,že vydrží i 2 dny,se u nás nepodaří prokázat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr krystal Hořčice Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Česneková plec

Česneková plec

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

57
Obložené kotlety na smetaně
Obložené kotlety na…
51
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
28
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact