• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát s cibulí a hořčicí

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát s cibulí a hořčicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g bílé zelí
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      miska pepř mletý
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na jemné nudličky. Zálivku připravíme z: oleje, hořčice, octa (asi 2-3 lžíce), soli (asi 1 a půl lžíce), pepře (1 lžíci i více), cukru krystalu (asi 3 lžíce) a nastrouhané cibule.Z álivku jak jsem popsal neberte přesně tak jak jsem psal, ale podle chuti kdy přesně poznáte, že to je ono! Občas většinou dorovnáváte poměr mezi solí a cukrem.
2
Promíchejte se zelím a nechte v lednici minimálně hodinu uležet. Hlavně když je v lednici i dva dny, tak je k sežrání, ale tak dlouho tam nevydrží. Dobrou chuť, dá se jíst ke všemu, ale samotný je nejlepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kiwi.jana | 19. 11. 2010 18:27

    Vynikající salát :-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • Anna Nováková | 11. 11. 2007 11:25

    Moc dobré. Včera na zkoušku jen z malého množství. Ńestačilo to. Dnes z velké dávky jako příloha k vepřové kýtě rytíře Fryduše (recept mezi TOP) místo bramror nebo hranolků. Budu dělat častěji.

  • Alberto Mackenzie | 11. 6. 2007 22:38

    http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-t.aoswav.info <a href="http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-h.aoswav.info">dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88</a> [url]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b1.aoswav.info[/url] [url=http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b2.aoswav.info]dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88[/url] [u]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b3.aoswav.info[/u] 3fcc621abccddfc620568e2850cf1aed

  • 6Verunka 6 | 31. 5. 2007 12:55

    Salát nemá chybu. Rychlý, dobrý a mňam.

  • Katka Němcová | 28. 1. 2007 14:15

    Salát jsem dělala k nedělnímu obědu a byl opravdu moc dobrý. Všem doporučuji!

  • Pavla | 1. 11. 2006 00:32

    Ty jo, tak jsem teďka udělala tenhle salátek, ale musela jsem bez cukru, protože manžel má dietu a nesmí ho, ale je i tak úžasný a neodolala jsem a hned jsem si musela nandat, jsem zvědavá, jaký bude zítra, protože teď je výborný...

  • Markéta | 21. 9. 2006 15:43

    Teda to je bašta!!! Salátek jsem si udělala včera večer a protože už bylo moooc pozdě, ani jsem ho nechutnala a dnes jsem si ho otevřela a je to PARÁDA! Mňam mňam :o) Dala jsem kremžsou hořčici a má to šmrnc. Dnes budu dělat další :o)

  • marie vasova | 15. 11. 2005 10:36

    Salát je výborný, má šmrnc. Všem chutnal. Zjistila jsem, že i uvedené množství zálivky je minimálně na 1 kg zelí. Udělala jsem přesně podle předpisu a musela jsem ještě přikrouhat zelí a nastrouhala jsem k tomu i 2 mrkve a jablko a to proto abych tu sílu nálevu trochu zmírnila. Příště už budu chytřejší.jinak dávám 1!

  • Helča | 8. 11. 2005 08:16

    Zkuste udělát salát takto : nakrouhat velkou hlávku zelí (nejlít na V struhadle- je jemňoučké) do velké mísy, udělat zálivku bez vody a hořčice a potom odebrat část, do které se vmíchá nasekaný kopr, do dálší části nastrohaná mrkev, do dálší nastrohaný křen Já týto různé saláty dávám do 0,7 sklenic,jenom je přikryju víčkem a potom buď jíme jako salát, nebo na talíře jako oblohu. Chutnají skvěle a i taku vypadají pěkně. Je také výborné přidat do základního zelí trošku kari koření a kukuřici.

  • MílaK. | 20. 5. 2005 15:23

    výborný salátek,už si ho dovedu představit,až bude nové zelí,ale kolik ho udělat aby vydržel!?vždyť ani nevím jak chutná druhý den,v paneláku není kam schovat!!!!

  • Jana Povolná | 8. 4. 2005 10:50

    Musím ho dnes udělat ještě jednou,dojedli jsme ho už včera s kuřecím masem v bramboráku. A teď řekněte mi jaké mám udělat množství,aby se salát dočkal těch 2 dnů?U nás mizí opravdu neuvěřitelně :-D a to jsem ho dělala z kila a půl !!!

  • Jana Povolná | 6. 4. 2005 18:41

    Tak jsem ho dnes udělala z dvojnásobné dávky,měli jste pravdu - ten včerejší se dneška nedožil i když jsem tam dala trochu té vody.Dnes jsem ho udělala přesně podle vašich rad a už ho chodím ochutnávat,myslím,že se zase nestihne pořádně uležet- jdu ho uklidit do ledničky,aby se uležel aspoň tu hodinu :-D DĚKUJI ZA RADY A SUPER RECEPT

  • Alena | 6. 4. 2005 07:48

    Vodu nedávám, když se uleží chutě se promíchají a salát si potřebnou vodu pustí sám. Cibuli nestrouhám ale jemně nakrájím, a hořčice dávám dle chuti a dle množství salátu asi 2 lžíce. Dižonské dávám méně, je ostrá ale chuťově vynikající.

  • Dana M. | 6. 4. 2005 07:30

    Voda se tam nedává. Z octa, hořčice, cukru, cibule, soli a pepře si uděláte takovou "omáčku", kterou pak důkladně promícháte se zelím. Pak už jen dle chuti doladíte.

  • Jana Povolná | 5. 4. 2005 18:35

    prosím,dává se do zálivky nějaká voda?Dala jsem 4 lžíce,aby to nebylo tak octové,ale třeba to je špatně.Té cibule se mi zdálo také hodně,nastrouhala jsem půlku větší cibule - a hořčice jsem dala 1 polévkovou lžíci.Jinak je dobrý,jen mi napište,jak je to s tou vodou.

  • Marie Němcová | 5. 4. 2005 11:56

    Chystám se dát na Vaše doporučení a vyzkoušet,ale nevím kolik té hořčice??

  • HANKA | 9. 3. 2005 13:48

    Dělala jsem tento salát,měl velký úspěch.Děkuji HANKA

  • Pilence | 7. 3. 2005 11:02

    Zkousela jsem to i z cerveneho zeli, taky dobre, ale z bileho si myslim, ze to ma vetsi smrnc. Pile

  • Pavel Holeček | 5. 3. 2005 21:44

    Děkuji všem za chválu,až mi tečou slzy.S tou solí máte paní dano pravdu,ale psal jsem,že má každý jinou chuť a může více nebo méně ostré.A paní Aleno abych pravdu řekl tak jsem to z červeného zelí nezkoušel,protože doma a ani příbuzní to vždycky chtěli tak jak to měli poprvé.I s tou změnou hořčice to může být super.Budu muset vše postupně vyzkoušet.Já jsem to zkusil s křenem a je to taky fantastický.Ještě jednou všem díky moc a ať vám chutná!!!!

  • Alena | 4. 3. 2005 11:46

    Přidávám chválu k tomuto receptu, je opravdu vynikající a zkušební dávka z půl kila byla hned pryč, již se chystám dělat alespoň z trojnásobné dávky, aby vydrželo alespoň dva dny a abych věděla jak má vlastně chutnat. Předem však mám strach, že vydrží jen jeden den. Salát "holeček" nemá chybu, kdo nevěří ať si zkusí udělat dávku z půl kila a bude mít málo jako já. Sama jsem nevěřila co tady píšou, ale už věřím. Pane Holeček jde to také z červeného zelí ?

  • Dana M. | 4. 3. 2005 07:57

    Také jsem ho pro velký úspěch dělala znovu. Ten minulý nám skutečně vydržel 2 dny a ke konci byl úplně nejlepší. Tentokrát jsem ho dělala z ještě větší dávky, přidala jsem ještě půlku pekingského zelí a hořčici jsem dávala dijonskou s medem (tu jsem dávala i poprvé a nemělo to chybu). Salát je vynikající, dá se jíst skoro ke všemu, i samotný.

  • Naďa | 3. 3. 2005 13:00

    Tak jsem dělala opět,ale přidala jsem lžičku francouzké hořčice a lžičku normální.Je ostřejší,pikantní a už se vžil domácí název " salát holeček"! Díky autorovi,je to vážně pochutnáníčko...

  • Dana M. | 2. 3. 2005 08:36

    Je opravdu dobrý. Ale 1,5 lžíce soli a lžíce pepře je na 1/2 kg zelí strašně moc! Mám ráda ostrá jídla, ale tohle je fakt přehnané. Takže kdo ho budete zkoušet poprvé, dejte soli a pepře míň, nebo jednou tolik zelí.

  • Pilence | 28. 2. 2005 09:53

    Pro jistotu jsem ho udelala rovnou z kila zeli... Jak chutna za dva dny nevim... Dvere lednicky se netrhly... Jeden z komentaru: "Nechutne jedlej... "Pile

  • as | 24. 2. 2005 11:54

    Doporučuji! Dělala jsem jako přílohu k nědělnímu obědu a byla jsem překvapená!Vepřové maso naložené v oleji s gril. kořením a marinádou na kuře od Avokáda zprudka opečeme. Uděláme bramborákové těsto, při smažení z jedné strany vmáčkneme maso do těsta a otočíme. Dosmažíme. Salátem jsem dokola obložila talíř a doprostřed jsem vložila hotové "Maso v bramboráku". Bylo to opravdu dobré. Díky za recept.

  • Naďa | 16. 2. 2005 10:22

    Právě jsem dodělala,ochutnala i nezaležený je "špica"!Obávám se ale,že informace o tom,že vydrží i 2 dny,se u nás nepodaří prokázat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr krystal Hořčice Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

619
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
219
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
134
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
112
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
110
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact