• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát s cibulí a hořčicí

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát s cibulí a hořčicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g bílé zelí
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      miska pepř mletý
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na jemné nudličky. Zálivku připravíme z: oleje, hořčice, octa (asi 2-3 lžíce), soli (asi 1 a půl lžíce), pepře (1 lžíci i více), cukru krystalu (asi 3 lžíce) a nastrouhané cibule.Z álivku jak jsem popsal neberte přesně tak jak jsem psal, ale podle chuti kdy přesně poznáte, že to je ono! Občas většinou dorovnáváte poměr mezi solí a cukrem.
2
Promíchejte se zelím a nechte v lednici minimálně hodinu uležet. Hlavně když je v lednici i dva dny, tak je k sežrání, ale tak dlouho tam nevydrží. Dobrou chuť, dá se jíst ke všemu, ale samotný je nejlepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kiwi.jana | 19. 11. 2010 18:27

    Vynikající salát :-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • dagmar motlová | 12. 1. 2010 12:42

    doporučuji nastražit do lednice, a čekat na pochvaly! ale spát běžte jinam:-)

  • Anna Nováková | 11. 11. 2007 11:25

    Moc dobré. Včera na zkoušku jen z malého množství. Ńestačilo to. Dnes z velké dávky jako příloha k vepřové kýtě rytíře Fryduše (recept mezi TOP) místo bramror nebo hranolků. Budu dělat častěji.

  • Alberto Mackenzie | 11. 6. 2007 22:38

    http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-t.aoswav.info <a href="http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-h.aoswav.info">dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88</a> [url]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b1.aoswav.info[/url] [url=http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b2.aoswav.info]dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88[/url] [u]http://dc0e2fd67d23df8dddbc2713a59a7d88-b3.aoswav.info[/u] 3fcc621abccddfc620568e2850cf1aed

  • 6Verunka 6 | 31. 5. 2007 12:55

    Salát nemá chybu. Rychlý, dobrý a mňam.

  • Katka Němcová | 28. 1. 2007 14:15

    Salát jsem dělala k nedělnímu obědu a byl opravdu moc dobrý. Všem doporučuji!

  • Pavla | 1. 11. 2006 00:32

    Ty jo, tak jsem teďka udělala tenhle salátek, ale musela jsem bez cukru, protože manžel má dietu a nesmí ho, ale je i tak úžasný a neodolala jsem a hned jsem si musela nandat, jsem zvědavá, jaký bude zítra, protože teď je výborný...

  • Markéta | 21. 9. 2006 15:43

    Teda to je bašta!!! Salátek jsem si udělala včera večer a protože už bylo moooc pozdě, ani jsem ho nechutnala a dnes jsem si ho otevřela a je to PARÁDA! Mňam mňam :o) Dala jsem kremžsou hořčici a má to šmrnc. Dnes budu dělat další :o)

  • marie vasova | 15. 11. 2005 10:36

    Salát je výborný, má šmrnc. Všem chutnal. Zjistila jsem, že i uvedené množství zálivky je minimálně na 1 kg zelí. Udělala jsem přesně podle předpisu a musela jsem ještě přikrouhat zelí a nastrouhala jsem k tomu i 2 mrkve a jablko a to proto abych tu sílu nálevu trochu zmírnila. Příště už budu chytřejší.jinak dávám 1!

  • Helča | 8. 11. 2005 08:16

    Zkuste udělát salát takto : nakrouhat velkou hlávku zelí (nejlít na V struhadle- je jemňoučké) do velké mísy, udělat zálivku bez vody a hořčice a potom odebrat část, do které se vmíchá nasekaný kopr, do dálší části nastrohaná mrkev, do dálší nastrohaný křen Já týto různé saláty dávám do 0,7 sklenic,jenom je přikryju víčkem a potom buď jíme jako salát, nebo na talíře jako oblohu. Chutnají skvěle a i taku vypadají pěkně. Je také výborné přidat do základního zelí trošku kari koření a kukuřici.

  • MílaK. | 20. 5. 2005 15:23

    výborný salátek,už si ho dovedu představit,až bude nové zelí,ale kolik ho udělat aby vydržel!?vždyť ani nevím jak chutná druhý den,v paneláku není kam schovat!!!!

  • Jana Povolná | 8. 4. 2005 10:50

    Musím ho dnes udělat ještě jednou,dojedli jsme ho už včera s kuřecím masem v bramboráku. A teď řekněte mi jaké mám udělat množství,aby se salát dočkal těch 2 dnů?U nás mizí opravdu neuvěřitelně :-D a to jsem ho dělala z kila a půl !!!

  • Jana Povolná | 6. 4. 2005 18:41

    Tak jsem ho dnes udělala z dvojnásobné dávky,měli jste pravdu - ten včerejší se dneška nedožil i když jsem tam dala trochu té vody.Dnes jsem ho udělala přesně podle vašich rad a už ho chodím ochutnávat,myslím,že se zase nestihne pořádně uležet- jdu ho uklidit do ledničky,aby se uležel aspoň tu hodinu :-D DĚKUJI ZA RADY A SUPER RECEPT

  • Alena | 6. 4. 2005 07:48

    Vodu nedávám, když se uleží chutě se promíchají a salát si potřebnou vodu pustí sám. Cibuli nestrouhám ale jemně nakrájím, a hořčice dávám dle chuti a dle množství salátu asi 2 lžíce. Dižonské dávám méně, je ostrá ale chuťově vynikající.

  • Dana M. | 6. 4. 2005 07:30

    Voda se tam nedává. Z octa, hořčice, cukru, cibule, soli a pepře si uděláte takovou "omáčku", kterou pak důkladně promícháte se zelím. Pak už jen dle chuti doladíte.

  • Jana Povolná | 5. 4. 2005 18:35

    prosím,dává se do zálivky nějaká voda?Dala jsem 4 lžíce,aby to nebylo tak octové,ale třeba to je špatně.Té cibule se mi zdálo také hodně,nastrouhala jsem půlku větší cibule - a hořčice jsem dala 1 polévkovou lžíci.Jinak je dobrý,jen mi napište,jak je to s tou vodou.

  • Marie Němcová | 5. 4. 2005 11:56

    Chystám se dát na Vaše doporučení a vyzkoušet,ale nevím kolik té hořčice??

  • HANKA | 9. 3. 2005 13:48

    Dělala jsem tento salát,měl velký úspěch.Děkuji HANKA

  • Pilence | 7. 3. 2005 11:02

    Zkousela jsem to i z cerveneho zeli, taky dobre, ale z bileho si myslim, ze to ma vetsi smrnc. Pile

  • Pavel Holeček | 5. 3. 2005 21:44

    Děkuji všem za chválu,až mi tečou slzy.S tou solí máte paní dano pravdu,ale psal jsem,že má každý jinou chuť a může více nebo méně ostré.A paní Aleno abych pravdu řekl tak jsem to z červeného zelí nezkoušel,protože doma a ani příbuzní to vždycky chtěli tak jak to měli poprvé.I s tou změnou hořčice to může být super.Budu muset vše postupně vyzkoušet.Já jsem to zkusil s křenem a je to taky fantastický.Ještě jednou všem díky moc a ať vám chutná!!!!

  • Alena | 4. 3. 2005 11:46

    Přidávám chválu k tomuto receptu, je opravdu vynikající a zkušební dávka z půl kila byla hned pryč, již se chystám dělat alespoň z trojnásobné dávky, aby vydrželo alespoň dva dny a abych věděla jak má vlastně chutnat. Předem však mám strach, že vydrží jen jeden den. Salát "holeček" nemá chybu, kdo nevěří ať si zkusí udělat dávku z půl kila a bude mít málo jako já. Sama jsem nevěřila co tady píšou, ale už věřím. Pane Holeček jde to také z červeného zelí ?

  • Dana M. | 4. 3. 2005 07:57

    Také jsem ho pro velký úspěch dělala znovu. Ten minulý nám skutečně vydržel 2 dny a ke konci byl úplně nejlepší. Tentokrát jsem ho dělala z ještě větší dávky, přidala jsem ještě půlku pekingského zelí a hořčici jsem dávala dijonskou s medem (tu jsem dávala i poprvé a nemělo to chybu). Salát je vynikající, dá se jíst skoro ke všemu, i samotný.

  • Naďa | 3. 3. 2005 13:00

    Tak jsem dělala opět,ale přidala jsem lžičku francouzké hořčice a lžičku normální.Je ostřejší,pikantní a už se vžil domácí název " salát holeček"! Díky autorovi,je to vážně pochutnáníčko...

  • Dana M. | 2. 3. 2005 08:36

    Je opravdu dobrý. Ale 1,5 lžíce soli a lžíce pepře je na 1/2 kg zelí strašně moc! Mám ráda ostrá jídla, ale tohle je fakt přehnané. Takže kdo ho budete zkoušet poprvé, dejte soli a pepře míň, nebo jednou tolik zelí.

  • Pilence | 28. 2. 2005 09:53

    Pro jistotu jsem ho udelala rovnou z kila zeli... Jak chutna za dva dny nevim... Dvere lednicky se netrhly... Jeden z komentaru: "Nechutne jedlej... "Pile

  • as | 24. 2. 2005 11:54

    Doporučuji! Dělala jsem jako přílohu k nědělnímu obědu a byla jsem překvapená!Vepřové maso naložené v oleji s gril. kořením a marinádou na kuře od Avokáda zprudka opečeme. Uděláme bramborákové těsto, při smažení z jedné strany vmáčkneme maso do těsta a otočíme. Dosmažíme. Salátem jsem dokola obložila talíř a doprostřed jsem vložila hotové "Maso v bramboráku". Bylo to opravdu dobré. Díky za recept.

  • Naďa | 16. 2. 2005 10:22

    Právě jsem dodělala,ochutnala i nezaležený je "špica"!Obávám se ale,že informace o tom,že vydrží i 2 dny,se u nás nepodaří prokázat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr krystal Hořčice Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

65
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
58
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
56
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
53
Klasický burger
Klasický burger

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Zelný salát s cibulí a hořčicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact