• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Salát
    • 1
      ks bílé zelí hlávka, asi 1,5kg
    • 1
      ks okurka
    • 2
      ks nakládané kapie nebo 1 červená paprika
    • 1
      ks cibule
  • Nálev
    • 1,50
      dl voda
    • ocet
    • cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!). Pokud použijeme čerstvou papriku, nakrájíme ji také na malé kostičky, přimícháme k zelí a zeleninu krátce spaříme vroucí vodou. Scedíme, ihned přelejeme studenou vodou a necháme dobře odkapat. Pokud použijeme nakládanou kapii, nakrájíme ji také na kostičky, ale neblanšírujeme ji, přidáme ji až k scezenému zelí. Neoloupanou okurku pozdélně rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme na sílu 2-3 mm a přimícháme k zelí. Dobře promícháme, zalejeme vychladlým nálevem (zelenina nesmí v nálevu plavat, dávame jen potřebné množství) a dáme do chladničky dobře zchladit.
2
Používáme jako přílohu k masu (místo kyselých okurek). Výborně se hodí k smaženým palačinkám s kysaným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Sladkokyselý zelný salát s koprem

Sladkokyselý zelný salát s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Toušková | 3. 8. 2009 07:00

    Terezko, můžete mi napsat jak dlouho vydrží v lednici?. Děkuji Dáša.

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 09:44

    Janka, ja dávam odhadom, nikdy to nemeriam a potom ochutnám, aby to bolo príjemne sladkokyslé. Asi 3 lyžice cukru a 3 lyžice octu, ale to záleží od octu, nie je vždy rovnaký. Nechajte rozpustiť cukor, ocot postupne pridávajte a ochutnajte. Nálev nesmie mať vodovú chuť, musíte cítiť len sladkokyslú.

  • Jana Š. | 22. 8. 2007 07:58

    Terezko, můžete mi, prosím, poradit přibližné množství octa a cukru do nálevu? Ráda bych Váš salát vyzkoušela. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr Nakládané kapie Ocet Okurka Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Dort srdce

Dort srdce

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

96
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
42
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
40
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
36
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Lela Vémola a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

Lela Vémola a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Zelný medový salát s paprikou
Zelný medový salát s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact