• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Salát
    • 1
      ks bílé zelí hlávka, asi 1,5kg
    • 1
      ks okurka
    • 2
      ks nakládané kapie nebo 1 červená paprika
    • 1
      ks cibule
  • Nálev
    • 1,50
      dl voda
    • ocet
    • cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!). Pokud použijeme čerstvou papriku, nakrájíme ji také na malé kostičky, přimícháme k zelí a zeleninu krátce spaříme vroucí vodou. Scedíme, ihned přelejeme studenou vodou a necháme dobře odkapat. Pokud použijeme nakládanou kapii, nakrájíme ji také na kostičky, ale neblanšírujeme ji, přidáme ji až k scezenému zelí. Neoloupanou okurku pozdélně rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme na sílu 2-3 mm a přimícháme k zelí. Dobře promícháme, zalejeme vychladlým nálevem (zelenina nesmí v nálevu plavat, dávame jen potřebné množství) a dáme do chladničky dobře zchladit.
2
Používáme jako přílohu k masu (místo kyselých okurek). Výborně se hodí k smaženým palačinkám s kysaným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Sladkokyselý zelný salát s koprem

Sladkokyselý zelný salát s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Toušková | 3. 8. 2009 07:00

    Terezko, můžete mi napsat jak dlouho vydrží v lednici?. Děkuji Dáša.

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 09:44

    Janka, ja dávam odhadom, nikdy to nemeriam a potom ochutnám, aby to bolo príjemne sladkokyslé. Asi 3 lyžice cukru a 3 lyžice octu, ale to záleží od octu, nie je vždy rovnaký. Nechajte rozpustiť cukor, ocot postupne pridávajte a ochutnajte. Nálev nesmie mať vodovú chuť, musíte cítiť len sladkokyslú.

  • Jana Š. | 22. 8. 2007 07:58

    Terezko, můžete mi, prosím, poradit přibližné množství octa a cukru do nálevu? Ráda bych Váš salát vyzkoušela. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr Nakládané kapie Ocet Okurka Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Karamelový dort

Karamelový dort

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

419
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
323
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
58
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
47
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
46
Chalupářská hrstková polévka
Chalupářská hrstková…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Zelný medový salát s paprikou
Zelný medový salát s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact