• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Salát
    • 1
      ks bílé zelí hlávka, asi 1,5kg
    • 1
      ks okurka
    • 2
      ks nakládané kapie nebo 1 červená paprika
    • 1
      ks cibule
  • Nálev
    • 1,50
      dl voda
    • ocet
    • cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!). Pokud použijeme čerstvou papriku, nakrájíme ji také na malé kostičky, přimícháme k zelí a zeleninu krátce spaříme vroucí vodou. Scedíme, ihned přelejeme studenou vodou a necháme dobře odkapat. Pokud použijeme nakládanou kapii, nakrájíme ji také na kostičky, ale neblanšírujeme ji, přidáme ji až k scezenému zelí. Neoloupanou okurku pozdélně rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme na sílu 2-3 mm a přimícháme k zelí. Dobře promícháme, zalejeme vychladlým nálevem (zelenina nesmí v nálevu plavat, dávame jen potřebné množství) a dáme do chladničky dobře zchladit.
2
Používáme jako přílohu k masu (místo kyselých okurek). Výborně se hodí k smaženým palačinkám s kysaným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Sladkokyselý zelný salát s koprem

Sladkokyselý zelný salát s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Toušková | 3. 8. 2009 07:00

    Terezko, můžete mi napsat jak dlouho vydrží v lednici?. Děkuji Dáša.

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 09:44

    Janka, ja dávam odhadom, nikdy to nemeriam a potom ochutnám, aby to bolo príjemne sladkokyslé. Asi 3 lyžice cukru a 3 lyžice octu, ale to záleží od octu, nie je vždy rovnaký. Nechajte rozpustiť cukor, ocot postupne pridávajte a ochutnajte. Nálev nesmie mať vodovú chuť, musíte cítiť len sladkokyslú.

  • Jana Š. | 22. 8. 2007 07:58

    Terezko, můžete mi, prosím, poradit přibližné množství octa a cukru do nálevu? Ráda bych Váš salát vyzkoušela. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr Nakládané kapie Ocet Okurka Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Domací houstičky

Domací houstičky

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

83
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
40
Houskové uzenářské knedlíky
Houskové uzenářské…
39
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zelný medový salát s paprikou
Zelný medový salát s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact