Potřebné zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou a necháme zcela odkapat. Mezitím namočíme žemli v mléce, aby žemle neplavala, ale pouze byla nasáklá. Nameleme salám (nahrubo) a vše smícháme. Vmícháme utřený česnek, celá vejce a ostatní koření. Opatrně promícháme a ochutnáme - dochutíme (můžeme vmíchat i paštiku). Vymažeme pekáček sádlem a vysypeme strouhanou houskou. Směs rozprostřeme rovnoměrně a poklademe trochou sádla. Pečeme v předehřáté troubě jako sekanou apod.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miloslava Odvářková
|13. 10. 2009 16:31
Tak to já jsem raději rovnou dělala z dvojité dávky (salám jsem pouze najemno nakrájela a až teď mi došlo, že jsem zapomněla na paštiku - ale nevadí), a dobře jsem udělala! Děti přišly ze školy a ke svačině si daly zelný prejt, naštěstí jsem uhájila zbytek "na potom". Dík za skvělý recept.
Anonym
|23. 1. 2007 13:46
Včera jsem dělala abylo to výborné!!! Doporučuji!!