• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelníky - karbanátky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Zelníky - karbanátky se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso - míchané nebo z plece
    • 250
      g kysané zelí okapané
    • 50
      g rajský protlak plnější lžíce, cca
    • 2
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička mletá sladká paprika , může být i pálivá, plnější
    • 160
      g vařené brambory jemně nastrouhané
    • 1
      hrst hrubá mouka cca
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně zbylé z minulého dne), protlak, vejce, papriku, sůl a pepř dle chuti. Vše řádně promícháme a dle potřeby přidáme přidáme trochu hrubé mouky. Mouky nedáváme moc, směs by měla být vláčná, jako pojidlo tam již máme vejce a brambory.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Ze směsi tvarujeme mokrou rukou placičky, které smažíme v pánvi s roztopeným olejem nebo sádlem z obou stran dozlatova. Hotové dáme okapat na ubrousek.
3
Podáváme s vařeným bramborem, kaší... Výborné jsou i vychladlé, takže je můžeme podávat i jako rychlé občerstvení s chlebem a hořčicí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Lze upéct i jako sekanou, například ve srnčím hřbetu, který vymažeme sádlem, naplníme směsí, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů cca 50 minut, dozlatova.

RADA: Jak upéct perfektní sekanou, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky s řepou

Karbanátky s řepou

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Mleté maso - míchané Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vařené brambory Vejce

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Stracciatella

Stracciatella

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky se zeleninou
Zelné závitky se zeleninou
Zelníky
Zelníky
Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím
Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…
Zelný medový salát s paprikou
Zelný medový salát s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
  • Recepty.cz
  • Zelníky - karbanátky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact