• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelníky - karbanátky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Zelníky - karbanátky se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
Zelníky - karbanátky se zelím
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso - míchané nebo z plece
    • 250
      g kysané zelí okapané
    • 50
      g rajský protlak plnější lžíce, cca
    • 2
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička mletá sladká paprika , může být i pálivá, plnější
    • 160
      g vařené brambory jemně nastrouhané
    • 1
      hrst hrubá mouka cca
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně zbylé z minulého dne), protlak, vejce, papriku, sůl a pepř dle chuti. Vše řádně promícháme a dle potřeby přidáme přidáme trochu hrubé mouky. Mouky nedáváme moc, směs by měla být vláčná, jako pojidlo tam již máme vejce a brambory.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Ze směsi tvarujeme mokrou rukou placičky, které smažíme v pánvi s roztopeným olejem nebo sádlem z obou stran dozlatova. Hotové dáme okapat na ubrousek.
3
Podáváme s vařeným bramborem, kaší... Výborné jsou i vychladlé, takže je můžeme podávat i jako rychlé občerstvení s chlebem a hořčicí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Lze upéct i jako sekanou, například ve srnčím hřbetu, který vymažeme sádlem, naplníme směsí, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů cca 50 minut, dozlatova.

RADA: Jak upéct perfektní sekanou, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky s řepou

Karbanátky s řepou

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Mleté maso - míchané Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vařené brambory Vejce

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

55
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
28
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky se zeleninou
Zelné závitky se zeleninou
Zelníky
Zelníky
Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím
Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…
Zelný medový salát s paprikou
Zelný medový salát s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
  • Recepty.cz
  • Zelníky - karbanátky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact