Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme nakynout. Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme. Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po nakynutí pečeme dozlatova. Zelníky vydrží dlouho vláčné.<BR>
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ivanka
|13. 4. 2006 08:51
jsou moc dobre,mekkoucke,ale musela jsem dat vic mouky,skoro 400g...ale jinak nadherne se s testem pracuje,zeli jsem dala na osmazenou cibulku na chvili podusit,krasa...moc dobre,dekuji