• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
Napište svůj komentář k receptu

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vařené brambory oloupané
    • 200
      g cibule oloupaná
    • olej
    • 400
      g kysané zelí okapané (neproplachovat!)
    • 300
      g uzený bok nebo libová slanina, klobása...
    • 1,50
      lžíce grilovací koření nebo česnek, paprika, sůl a pepř
    • majoránka nebo , rozmarýn, tymián dle chuti - není nutné
    • 200
      g tvrdý sýr hrubě nastrouhaný (Gouda nebo Eidam)
    • sádlo nebo máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout.
2
Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (případně česnekem, paprikou, solí, pepřem) a bylinkami dle chuti a ve větší míse dobře promícháme společně s vychladlým cibulovým masem.
3
Do vymazaného pekáče vše přesypeme, rovnoměrně přimáčkneme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
4
"Zelník" podáváme teplý, ale výborný je i vychladlý.
5
Používáme sýr s méně výraznou chutí, vejce nepřidáváme, sýr nám vše spojí.
6
Ke směsi můžeme jako obměnu přidat i houby nebo vařené kroupy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Gallová | 27. 4. 2017 14:00

    Toto nemělo jedinou chybičku.Zelník byl vynikající!

  • Líza | 18. 5. 2016 13:31

    Dík za skvělý obídek <3

  • Janka | 14. 1. 2016 21:23

    Vynikajuce zapecene zemiaky, chutilo nam.

  • Zuzka | 22. 9. 2015 11:46

    Zbožňujeme jídla se zelím a tohle opravdu nemělo chybu. Bylo to :-*

  • tom | 2. 11. 2014 11:37

    Opravdova pochoutka z dostupnych surovin. Clovaka toto jidlo zasyti, ale take si posmakne

  • GábikaNo | 26. 10. 2014 11:11

    Je to hoooodně moc dobré :-))

  • chobotnicka | 27. 9. 2014 21:02

    pred momentem jsme dojedli a musim potvrdit, ze to bylo labuzo

  • Daniel Sedlák | 26. 9. 2014 16:12

    pochoutka,díky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Ze zeleniny Vepřové Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Kysané zelí Majoránka Olej Sádlo Tvrdý sýr Uzený bok Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Sejkory

Sejkory

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

35
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
32
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
22
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
21
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
20
Perníkový dort
Perníkový dort

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

"Viva la Italia" jednohubky
"Viva la Italia" jednohubky
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Zeleninový" pangas
"Zeleninový" pangas
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact