• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
Napište svůj komentář k receptu

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vařené brambory oloupané
    • 200
      g cibule oloupaná
    • olej
    • 400
      g kysané zelí okapané (neproplachovat!)
    • 300
      g uzený bok nebo libová slanina, klobása...
    • 1,50
      lžíce grilovací koření nebo česnek, paprika, sůl a pepř
    • majoránka nebo , rozmarýn, tymián dle chuti - není nutné
    • 200
      g tvrdý sýr hrubě nastrouhaný (Gouda nebo Eidam)
    • sádlo nebo máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout.
2
Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (případně česnekem, paprikou, solí, pepřem) a bylinkami dle chuti a ve větší míse dobře promícháme společně s vychladlým cibulovým masem.
3
Do vymazaného pekáče vše přesypeme, rovnoměrně přimáčkneme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
4
"Zelník" podáváme teplý, ale výborný je i vychladlý.
5
Používáme sýr s méně výraznou chutí, vejce nepřidáváme, sýr nám vše spojí.
6
Ke směsi můžeme jako obměnu přidat i houby nebo vařené kroupy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Gallová | 27. 4. 2017 14:00

    Toto nemělo jedinou chybičku.Zelník byl vynikající!

  • Líza | 18. 5. 2016 13:31

    Dík za skvělý obídek <3

  • Janka | 14. 1. 2016 21:23

    Vynikajuce zapecene zemiaky, chutilo nam.

  • Zuzka | 22. 9. 2015 11:46

    Zbožňujeme jídla se zelím a tohle opravdu nemělo chybu. Bylo to :-*

  • tom | 2. 11. 2014 11:37

    Opravdova pochoutka z dostupnych surovin. Clovaka toto jidlo zasyti, ale take si posmakne

  • GábikaNo | 26. 10. 2014 11:11

    Je to hoooodně moc dobré :-))

  • chobotnicka | 27. 9. 2014 21:02

    pred momentem jsme dojedli a musim potvrdit, ze to bylo labuzo

  • Daniel Sedlák | 26. 9. 2014 16:12

    pochoutka,díky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Ze zeleniny Vepřové Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Kysané zelí Majoránka Olej Sádlo Tvrdý sýr Uzený bok Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

17
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na houbách s…
14
Dýňová tortila
Dýňová tortila
13
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
12
Máslové řízky
Máslové řízky
11
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

"Viva la Italia" jednohubky
"Viva la Italia" jednohubky
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Zeleninový" pangas
"Zeleninový" pangas
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact