• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
Napište svůj komentář k receptu

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vařené brambory oloupané
    • 200
      g cibule oloupaná
    • olej
    • 400
      g kysané zelí okapané (neproplachovat!)
    • 300
      g uzený bok nebo libová slanina, klobása...
    • 1,50
      lžíce grilovací koření nebo česnek, paprika, sůl a pepř
    • majoránka nebo , rozmarýn, tymián dle chuti - není nutné
    • 200
      g tvrdý sýr hrubě nastrouhaný (Gouda nebo Eidam)
    • sádlo nebo máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout.
2
Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (případně česnekem, paprikou, solí, pepřem) a bylinkami dle chuti a ve větší míse dobře promícháme společně s vychladlým cibulovým masem.
3
Do vymazaného pekáče vše přesypeme, rovnoměrně přimáčkneme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
4
"Zelník" podáváme teplý, ale výborný je i vychladlý.
5
Používáme sýr s méně výraznou chutí, vejce nepřidáváme, sýr nám vše spojí.
6
Ke směsi můžeme jako obměnu přidat i houby nebo vařené kroupy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Gallová | 27. 4. 2017 14:00

    Toto nemělo jedinou chybičku.Zelník byl vynikající!

  • Líza | 18. 5. 2016 13:31

    Dík za skvělý obídek <3

  • Janka | 14. 1. 2016 21:23

    Vynikajuce zapecene zemiaky, chutilo nam.

  • Zuzka | 22. 9. 2015 11:46

    Zbožňujeme jídla se zelím a tohle opravdu nemělo chybu. Bylo to :-*

  • tom | 2. 11. 2014 11:37

    Opravdova pochoutka z dostupnych surovin. Clovaka toto jidlo zasyti, ale take si posmakne

  • GábikaNo | 26. 10. 2014 11:11

    Je to hoooodně moc dobré :-))

  • chobotnicka | 27. 9. 2014 21:02

    pred momentem jsme dojedli a musim potvrdit, ze to bylo labuzo

  • Daniel Sedlák | 26. 9. 2014 16:12

    pochoutka,díky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Ze zeleniny Vepřové Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Kysané zelí Majoránka Olej Sádlo Tvrdý sýr Uzený bok Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

107
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
94
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
70
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
55
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
51
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

"Viva la Italia" jednohubky
"Viva la Italia" jednohubky
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Zeleninový" pangas
"Zeleninový" pangas
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact