ks
zelné listy
červené vypadají lépe,ale můžou být i bílé
300
g
mleté maso - vepřové
150
g
sýr
500
ml
vepřový vývar
1
ks
cibule
2
stroužek
česnek
2
ks
vejce
2
lžíce
ořechy
vlašské,sekané
majoránka
dle chuti
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Zelné listy (větší) spaříme krátkým povařením a tvrdší střed jemně naklepeme plochou stranou paličky. Vláčné zelné listy naplníme směsí masa, cibule, česneku, vajec, ořechů, majoránky, soli a pepře. Důkladně zabalíme, vložíme do zapékací misky, zalijeme vývarem, a 20 minut pečeme. Ke konci posyme sýrem a necháme ještě 5 minut dopéci. Vhodnou přílohou jsou brambory posypané pažitkou nebo petželkou.
2
* Pokud ořechy zrovna nemusíme, můžeme je klidně vynechat.