• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelné závitky s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelné závitky s mletým masem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelné závitky s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • sůl
    • cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      svazek petrželka
    • rohlík z předchozího dne

Postup přípravy receptu

1
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších listů. Jejich střední žebra naplocho seřízneme. Zbytek zelí nahrubo pokrájíme. Cibule oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Žemli vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejcem, cibulí a paprikou, osolíme a opepříme. Na každý zelný list dáme osminu masové hmoty, zavineme a svážeme režnou nití
2
V pekáči rozehřejeme máslo a závitky na něm přibližně 10 minut po všech stranách opékáme. Pak do pekáče přidáme zbylé zelí a podlijeme asi 500 ml vody. Přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) přibližně 40 minut. Smetanu ušleháme se solamylem, ochutíme solí a sladkou paprikou a přidáme k závitkům. Při stejné teplotě zapékáme bez poklice dalších 10 minut. Petrželku opereme, osušíme, najemno posekáme a na závitky posypeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závitky s mletým masem ve špekové omáčce

Závitky s mletým masem ve špekové…

Zelné závitky se zeleninou

Zelné závitky se zeleninou

Zelné závitky s pohankou

Zelné závitky s pohankou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LAKATOŠ ŽELÉZO | 22. 11. 2014 16:45

    ale belí - - - - - - - - - - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAAHAAHAHHAHAA :-D

  • prdy | 22. 11. 2014 16:42

    chlupy haha podívali jste se až dolů HAHAHA 8-)

  • Anonym | 11. 10. 2005 00:13

    Vynikající!!!Děkuji,jen doporučuji ochutit maso kořením na mleté maso. Recept jsem si nízkorozpočtově upravila tak,že jsem použila jen 1/2 kg ml.masa a nastavila náplň ochuceným nakrájeným zelím a i tak to bylo dle hodnocení strávníků fantastické.

  • Zuzka Šínová | 28. 7. 2005 10:26

    Bylo to výborné děkuji!!!!jenom místo 10 minut opékání jsem zvolila raději 11-13.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená paprika Cibule Máslo Mleté maso Paprika - sladká Pepř mletý Petrželka Rohlík Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

20
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
14
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Zelné knedlíky
Zelné knedlíky
Zelné kofty v masala omáčce
Zelné kofty v masala omáčce
Zelné řízky
Zelné řízky
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky se zeleninou
Zelné závitky se zeleninou
Zelníky
Zelníky
  • Recepty.cz
  • Zelné závitky s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact