• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zelné závitky s mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Zelné závitky s mletým masem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelné závitky s mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • sůl
    • cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      svazek petrželka
    • rohlík z předchozího dne

Postup přípravy receptu

1
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších listů. Jejich střední žebra naplocho seřízneme. Zbytek zelí nahrubo pokrájíme. Cibule oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Žemli vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejcem, cibulí a paprikou, osolíme a opepříme. Na každý zelný list dáme osminu masové hmoty, zavineme a svážeme režnou nití
2
V pekáči rozehřejeme máslo a závitky na něm přibližně 10 minut po všech stranách opékáme. Pak do pekáče přidáme zbylé zelí a podlijeme asi 500 ml vody. Přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) přibližně 40 minut. Smetanu ušleháme se solamylem, ochutíme solí a sladkou paprikou a přidáme k závitkům. Při stejné teplotě zapékáme bez poklice dalších 10 minut. Petrželku opereme, osušíme, najemno posekáme a na závitky posypeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závitky s mletým masem ve špekové omáčce

Závitky s mletým masem ve špekové…

Zelné závitky se zeleninou

Zelné závitky se zeleninou

Zelné závitky s pohankou

Zelné závitky s pohankou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LAKATOŠ ŽELÉZO | 22. 11. 2014 16:45

    ale belí - - - - - - - - - - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAAHAAHAHHAHAA :-D

  • prdy | 22. 11. 2014 16:42

    chlupy haha podívali jste se až dolů HAHAHA 8-)

  • Anonym | 11. 10. 2005 00:13

    Vynikající!!!Děkuji,jen doporučuji ochutit maso kořením na mleté maso. Recept jsem si nízkorozpočtově upravila tak,že jsem použila jen 1/2 kg ml.masa a nastavila náplň ochuceným nakrájeným zelím a i tak to bylo dle hodnocení strávníků fantastické.

  • Zuzka Šínová | 28. 7. 2005 10:26

    Bylo to výborné děkuji!!!!jenom místo 10 minut opékání jsem zvolila raději 11-13.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená paprika Cibule Máslo Mleté maso Paprika - sladká Pepř mletý Petrželka Rohlík Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
26
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
21
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
17
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
16
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Zelné knedlíky
Zelné knedlíky
Zelné kofty v masala omáčce
Zelné kofty v masala omáčce
Zelné řízky
Zelné řízky
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky s pohankou
Zelné závitky se zeleninou
Zelné závitky se zeleninou
Zelníky
Zelníky
  • Recepty.cz
  • Zelné závitky s mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact