Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku. Naběračkou klademe na pánev, smažíme na oleji do zlatova.
2
Podáváme s pečivem nebo klidně samotné. Dobré jsou teplé i studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MartinV
|18. 11. 2007 08:58
Dělám podobné, z celozrnné mouky (1/2 žitná a 1/2 pohanková), pro extra příležitost doporučuji ke konci zapéct na placičky kolečko kozího sýra s pár lístky bazalky nebo tymiánu.
Evangelina Ciprová
|17. 11. 2007 11:38
Paní/slečno Severová, z kysaného zelí dělám podobné a je to hrozně moc dobré. Spíš je to podobné bramboráku, ale peče se to v troubě a není to potom tak mastné. Smícháme kysané zelí, vejce, hl. mouku, lžičku prdopeč, 1/2 lžíce sádla nebo sekané škvarky (není nutné, já to tam nedávám), může být salám ale nemusí. osolíme a opepříme. Tvoříme malé placičky a klademe na pomaštěný plech do vyhřáté trouby. Až se opečou placičky zespodu, je třeba je obrátit.
Pavlinka D
|16. 11. 2007 19:50
Z kyselého jsem to nezkoušela, ale určitě to bude taky dobrý :-)
Janina
|16. 11. 2007 10:36
M. Severová:Myslím, že dalo. Moje mamka to dělávala z kysaného. Je to pak kyselejší :)) Každý podle chuti. Neznám tyhle lívanečky jinak než z kysaného, jsou výborné!
Miroslava Severová
|16. 11. 2007 07:36
Myslíte, že by se dalo použít i kyselé zelí ? Právě dokysalo a tak budu vymýšlet co s ním.