Rohlíky a šunku pokrájíme na kostičky. Špek s cibulí pokrájíme nadrobno a společně osmažíme dozlatova, pak přidáme k rohlíkům a šunce. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Vejce rozmícháme se zakysanou smetanou a špetkou soli. Všechny ingredience v míse promícháme, vsypeme mouku a uděláme těsto na knedlíky. Z těsta tvarujeme kuličky velikosti golfového míčku. Vaříme v osolené vodě 20 minut.
2
* Používáme k uzenému nebo pečenému masu nebo jen omaštěné sádlem se škvarky nebo posypané smaženou cibulkou.
perfektní recept, všechno jasně popsané, takže žádný zmatky. doporučuju
Věra Farková
|18. 11. 2013 07:54
Děkuji za jednoduché a přitom luxusní knedlíky. Nedovedu si tedy představit, že bych k nim manželovi nedala alespoň kousek masa :-\ , ale já bych je jedla samotné se smaženou cibulí klidně :-) .
Anicka
|24. 1. 2013 19:05
vynikajici a pri dodrzeni receptu pro mne naprosto snadny recept, obesla jsem se uplne bez masa, jen se smazenou cibulkou chutnaly vyborne, dekuji vam
Jana Vágnerová
|16. 5. 2012 18:48
Jednoduché a dobré, místo masa byl opečený buřtík )
A. Remková
|10. 1. 2012 14:24
Knedlíky moc nedělám, většinou když je dělám a hodně mi na nich záleží, tak se nepovedou. Tyhle mi připadly taky složité, ale ve skutečnosti jsou snadné a dobré. Stačilo je jen zasypat smaženou cibulí jen manžel si k nim vzal ještě trochu kyselého zelí a pošmákli jsme si všichni.
tidlanka
|2. 11. 2011 18:11
knedlicky byly exkluzivni, osmazila jsem k nim platky slaninky :-*
Dita Slámová
|2. 10. 2011 20:00
Dělala jsem je už několikrát, jsou jednoduchý a dobrý.
Jana
|3. 7. 2011 12:10
byly výborný, chválili mě všichni, tak děkuji!
klouzek
|12. 5. 2011 19:38
výborné 8-)
Andrea
|28. 4. 2011 19:43
Velké díky, byly výborné i bez pečeného masa. Přítel dostal opečený salám a taky to stačilo :-[ .
Kuba
|1. 3. 2011 19:18
Zvládl sem je sám!Je to jednoduché a stačí k nim jen kyselý zelí.
Jirko, dekuji :-) :-) :-) , recept ponecham, tak jak je a budou dnes k veceri. S pecivem je tady trochu problem, ale francouzska bageta je podobna nasemu pecivu, tak to snad pujde, ty jejich mekke buchty tam radeji cpat nebudu. :-D :-D :-D Diky moc :-) :-) :-)
Danielo,nech recept v originále a budeš překvapená-mile ;-) :-) .Náš mladej kyselé nemusí taky a knedlíky do něj padaly jako o závod :-D .Sám sem byl překvapenej :-\ :-[ .Vím,že jsi za vodou ;-) a jestli máte takové to nadýchané pečivo a ne klasický rohlík nebo housku bude ti stačit doba varu 15minut(vidíš,to mě vůbec nenapadlo :-\ připsat)
Jirko, vypada to velice jedle. Nemame ale v oblibe prilis kysela jidla, nemohla bych pouzit radeji normalni smetanu??? Ziji v zahranici a zakysana smetana je zde opravdu hodne nakysla a nema tu spravnou konzistenci :-( . Rozhodne vyzkousim, zni to lakave :-P :-P :-P