• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zelné flíčky
Napište svůj komentář k receptu

Zelné flíčky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelné flíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo
    • cibule
    • hlávkové zelí bílé
    • těstoviny fleky

Postup přípravy receptu

1
Na sádle v kastrole bez pokličky pražíme nakrájené zelí (zelí dáme dost, zmenší totiž objem), osolíme a opepříme. Když začíná nabírat hnědou barvu (nejprve pustí šťávu, tu vydusíme a OPÉKÁME DOHNĚDA, mícháme!), smícháme jej s vařenými fleky a smaženou cibulí. Můžeme, ale nemusíme zapéct. Tyto fleky chutnají i zapřísáhlým masožravcům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2006 14:57

    Veroniko, aj dnes je to na Slovensku vcelku bežné jedlo, a tak ako u vás, aj u nás niekto kapustu žmýka, niekto nie. Ja osobne nežmýkam, prebytočná tekutina sa vyparí.

  • Veronika Nováková | 12. 9. 2006 12:19

    souhlasím s vyždímáním zelí a to nejen proto,že to mám vyzkoušené,ale recept mám od mojí prababičky ze slovenska,která má datum naronení v 19.století.Bylo to jídlo chudých,dnes je to mnamka.

  • Jaroslava Oumarová | 1. 6. 2006 21:49

    Jsem ráda, že chutnalo:-) A jak píšete, jednou za čas promastit vnitřnosti neškodí:-)))

  • Marti | 1. 6. 2006 18:43

    Takova pochoutka se nezapre. Zeli, testoviny a dva parky a cibuli jsem mela doma a udelala jsem to na obed a moc a moc jsem si pochutnala. To se tady v USA nenajde. Bylo to docela mastne, ale jednou za cas to vubec nevadi. Davam za jedna.

  • Anonym | 7. 4. 2006 21:14

    Ano, robim tiez tak ako pani Terezka , dusim kapusticku na karamele a to je skutocne pochutka...mnam

  • temporary | 7. 4. 2006 13:24

    Nevěřila jsem, vyzkoušela a žasla nad tou dobrotou.... zelí jsem šupla z kráječe rovnou smažit, takže správná rychlovka...

  • Martina S. | 15. 3. 2006 15:25

    Výborné. Moc nám chutnalo. Ze zkušeností tady pochytaných jsem přidala jak rozškvařenou slaninu, tak i trochu škvarečků. Lahoda.

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2006 07:51

    Libore, lenže s tou "vodou" vylejete aj množstvo minerálov a vitamínov a to je podľa mňa škoda.

  • Libor Placek | 14. 3. 2006 07:44

    Přesně, jak uvádí paní Milada. Zelí je potřeba osolit, nechat pustit vodu a pořádně vyždímat. Pak se opraží pěkně do červena. Cibuli nepřidávám, to zelí stačí. A když se přidá na kostičky opražená anglická slanina, je to jedna báseň. Nejradši to dělám s vřeteny, ty kousky zelí se na nich pěkně zachytí. Vychlazené pivo nutné!

  • Josef Hladik | 28. 2. 2006 19:32

    Opecene kure oberu a maso pridam do zeli ktere podusim na slanine , misto fleku davam fazole.

  • Milada Ledvinová | 27. 2. 2006 14:36

    Zelí k flekům upravuji ještě trochu jinak, nakrouhám, prosolím, až pustí vodu, ještě ho důkladně vyždímám a potom teprve smažím na větším množství tuku. Doporučuji, vyzkoušejte, zelíčko má trochu jinou chuť i vzhled.

  • Kafenka :-) | 23. 2. 2006 09:34

    Dělám flíčky tak, jak píše paní Terezka.. Udělám si tmavší karamel, na něm dusím hlávkové zelí a nakonec jen osolím a smíchám s těstovinami... No úplně jste mě dámy navnadily, udělám je dneska na oběd..

  • Mirka.G. | 22. 2. 2006 13:22

    Výborné sú aj nasladko: pred dokončením dat cukor a posypať škoricovým cukrom. Vtedy nedávam korenie a solím len mierne, ako sladké jedlo.

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 12:57

    Nám také chutná spíše s kyselým zelím.Nejlepší se škvarky,pepř,osmažená cibulka.Obdoba halušek.Když je málo času je to rychlovka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 10:52

    Niekde sa robia fliačky tak, že sa nechá trocha cukru skaramelizovať a potom sa na ňom dusí kapusta.

  • Jitka Malinová | 22. 2. 2006 10:40

    Cibulku ani pepř nedávám, ale anglickou ano, ale jen 5 dkg. Ani já zelí nepeču, jen dusím, mám strach, aby nezhořklo. Vyzkouším a uvidíme.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2006 09:54

    Doporučuji jednou vyzkoušet bez slaniny,je to také moc dobré a "lehčí":-). Má to jinou chuť. Slanina tomu dává "uzenou" příchuť. Bez ní vynikne zelí a cibulka. A pepř - ale nepřežeňte to s ním.

  • Anonym | 22. 2. 2006 09:32

    Dělám obdobně i se slaninou, ale zelí neopékám, jen dusím. Příště vyzkouším a dám vědět.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 06:56

    Áno, tak to je ono. Fliačky patria k hlávkovej kapuste, ale pridajte rozškvarenú slaninku a bude to ešte lepšie. A nešetrite ňou : )))

  • Marie Němcová | 21. 2. 2006 22:07

    Dělám z kysaného zelí.Ale jinak stený postup.Ani nezapékám.Vařila nám je babička a říkala tomu Krautfleky ( ´kraut-německy zelí) Já je vařím svým dcerkám a těm to také moc chutnámJednoduché,rychlé a moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hlávkové zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Mušle

Mušle

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

216
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
94
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
60
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
58
Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou
Hrnkové muffiny s lesním…
56
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Zelné flíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact